- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial BCE: Achiziţia de obligaţiuni de către banca centrală nu este soluţia la criză
Criza din zona euro nu poate fi rezolvată prin politici monetare, iar implementarea rapidă a deciziilor de la summit-ul UE este crucială, a declarat Juergen Stark, membru în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE).
Oficial BCE: Achiziţia de obligaţiuni de către banca centrală nu este soluţia la criză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Strak a afirmat că demisionează la sfârşitul anului din consiliul executiv al BCE deoarece nu este mulţumit de felul în care a evoluat situaţia din zona euro, aluzie la presiunile ca banca să ia măsuri mai agresive pentru soluţionarea crizei datoriilor, potrivit revistei germane WirtschaftsWoche.
Demisia, anunţată în septembrie, a fost motivată la momentul respectiv doar prin motive personale, în timp ce surse apropiate băncii au afirmat că Stark renunţă din cauza programului de achizţie de obligaţiuni al BCE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Banca centrală a avertizat repetat şi la timp zona euro în legătură cu problemele din ultimii ani, a adăugat bancherul german în interviul pentru WirtschaftsWoche. Politicienii nu au acordat atenţie, iar acum aşteaptă ca BCE să rezolve criza.
"Nu cereţi prea mult din partea băncii centrale", a spus Stark, adăugând că noi achiziţii de obligaţiuni nu vor rezolva criza.
BCE se află sub presiuni puternice pentru a salva statele supraîndatorate prin achiziţia masivă de obligaţiuni ale acestora, astfel încât să le scadă costurile de împrumut pe pieţele financiare. BCE rezistă, cu sprijinul Germaniei, acestor presiuni, venite din partea Franţei, Italiei, Statelor Unite, Marea Britanie şi Rusiei.
Banca zonei euro a cumpărat deja, începând din mai anul trecut, obligaţiuni de circa 210 miliarde de euro, a spus Stark.
Germania l-a propus deja pe secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Joerg Asmussen pentru a-l înlocui pe Stark în consiliul executiv al BCE.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului