- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.11.2016, 13:04)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial Roche: Activitatea pe piaţa medicamentelor din România este dificil de planificat
Planificarea pe termen lung a activităţii în zona farmaceutică din mediul de afaceri local este dificilă din cauza modalităţii de taxare a medicamentelor, a declarat Martine Draulette, directoarea diviziei de farmaceutice a grupului Roche, pentru Business Magazin.
Urmărește
649 afișări
Oficial Roche: Activitatea pe piaţa medicamentelor din România este dificil de planificat (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
„Nu avem predictibilitate, în special în domeniul sănătăţii, unde nu văd o strategie pe termen lung, cu un plan de investiţii coerent, aşa că este foarte complicat pentru o companie să opereze în aceste condiţii: am avut câţiva miniştri ai Sănătăţii doar în ultimele luni. Este foarte dificil să iei decizii bune, inteligente, dacă nu îţi planifici activităţile pe termen lung. Prin urmare, pot afirma că pe piaţa locală nu este posibil să avem un business sustenabil din cauza modalităţii de taxare a medicamentelor“, a declarat Martine Draulette, citat de Business Magazin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Modalitatea de taxare care îngreunează sustenabilitatea unei afaceri în domeniul farmaceutic implică reducerea anuală a preţurilor medicamentelor şi aplicarea taxei clawback. Această taxă presupune ca producătorii de medicamente să contribuie la finanţarea sistemului public de sănătate cu un procent din vânzări şi reprezintă între 5% şi 11% din veniturile realizate de companiile farmaceutice prin vânzarea produselor. Taxa poate ajunge, până la finalul lui 2017, la peste 20%, consideră Draulette.
Problema industriei nu este legată de preţurile scăzute, ci de taxa clawback, adăugată celor mai scăzute preţuri din Europa, consideră directoarea diviziei de farmaceutice Roche. „Când vine vorba despre medicamente cu tradiţie pe piaţă, preţurile sunt deja scăzute, iar în România sunt cele mai scăzute, aşa că dacă aplici şi taxa de clawback acestor preţuri extrem de scăzute, pentru câteva dintre aceste medicamente se va ajunge la un preţ mai mic decât costul de producţie, iar acest lucru nu este sustenabil“, a explicat Martine Draulette.
Citeşte şi: Ghid de bune practici pentru Black Friday. Care sunt magazinele participante şi cine dă startul!
Citeşte şi: BERD şi-a revizuit în sus prognoza de creştere economică pentru România în 2016: De la 4% la 4,8%
Citeşte şi: Ryanair face recrutări în România: Ce trebuie să faci ca să te angajezi la compania irlandeză
Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, avertizează: Impactul bugetar al legii salarizării este 4,8 miliarde de lei, riscăm deficit excesiv
Citeşte şi: Câţi bani câştigă un angajat Facebook
Citeşte şi: Studiu: Băncile din Marea Britanie ar putea câştiga 12 miliarde de lire pe an după Brexit
Citeşte şi: Un român consumă 1,5 kg de ciocolată pe an, faţă de un elveţian, care consumă 10 kg de ciocolată
Citeşte şi: PSD taie taxele, PNL suprataxează multinaţionalele, iar USR... USR nu spune deocamdată nimic
Citește pe alephnews.ro: Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe