- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.02.2017, 06:00)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oltchim are o cifră de afaceri de 168 de milioane de euro şi pierde 2,5 milioane de euro în 2016
Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat, în 2016, o cifră de afaceri de 168 de milioane de euro, la aproape acelaşi nivel cu cel de anul precedent, şi o pierdere de 2,5 milioane de euro, potrivit datelor preliminare transmise, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Urmărește
308 afișări
Oltchim are o cifră de afaceri de 168 de milioane de euro şi pierde 2,5 milioane de euro în 2016 (Imagine: Silviu Matei/ Foto Mediafax)
„Cu toate că producţia vândută a crescut semnificativ din punct de vedere cantitativ, cifra de afaceri obţinută în anul 2016, în valoare de 168 milioane euro, este aproximativ la acelaşi nivel cu cea din anul 2015, din cauza preţurilor de vânzare mai mici ale produselor finite, determinate de evoluţia cotaţiilor internaţionale”, potrivit datelor transmise de combinatul chimic.
Societatea valorifică peste 73% din cifra de afaceri la export şi pe piaţa intracomunitară şi prelimina pentru anul 2016 o balanţă externă netă pozitivă de 96 de milioane de euro, valoarea livrărilor la export şi a celor pe piaţa intracomunitară, în valoare de 123 de milioane de euro, fiind mult mai mare decât valoarea importurilor şi achiziţiilor intracomunitare, care au fost de numai 27 de milioane de euro, transmite compania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Oltchim S.A. Rm. Vâlcea a înregistrat, în 2016, un rezultat brut preliminat de 20 de milioane de lei.
Profit brut raportat a fost de 35,6 milioane de lei aferent activelor funcţionale de pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, iar pierdere de 11,4 milioane de lei, echivalentul a 2,5 milioane de euro, a fost determinată de Divizia Petrochimică Bradu, care este nefuncţională.
Cheltuielile de conservare au fost de 4,2 milioane de lei aferente activelor nefuncţionale de pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea.
Potrivit informaţiilor transmise de companie către BVB, rezultatele economico – financiare din activitatea curentă preliminate se datorează recâştigării pieţelor de desfacere şi creşterii constante a cantităţilor vândute din toate categoriile de produse finite; retehnologizării şi reparaţiilor capitale efectuate la principalele instalaţii tehnologice şi reducerii cheltuielilor cu personalul după disponibilizările din 2015.
Mai mult, rezultatele au fost influenţate de conjunctura favorabilă pe piaţa polioli – polieterilor, în primul semestru din 2016, respectiv scăderea preţului de achiziţie al propilenei, influenţat, la rândul său, de cotaţia internaţională a petrolului. Preţurile de vânzare ale produselor finite au scăzut şi ele, dar într-o proporţie mai mică decât preţurile la materiile prime.
Comparativ cu anul 2015, societatea a crescut vânzările cantitative la principalele grupe de produse: la polioli – polieteri cu 18%, produs principal cu o pondere de aproximativ 64% în cifra de afaceri; la sodă caustică lichidă şi solidă, creştere cu 17%; la oxo – alcooli, creştere cu 26%.
Citeşte şi: Inflaţie pozitivă, de 0,1%, în ianuarie, după mai mult de un an şi jumătate de valori negative
Citeşte şi: Prospero, brutăria deschisă în curtea casei a ajuns la o cifră de afaceri de milioane de euro
Citeşte şi: Directorul Supravegherii Financiare din Austria, în vizită la ASF: „Prudenţialitatea este benefică”
Citeşte şi: Operatorii sistemelor de evacuare a apelor cer populaţiei să nu mai arunce gunoaie în canale
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe