Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Proba că CNADNR şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie desfiinţate

Un înalt funţionar al CNADNR, compania de autostrăzi şi dru­muri naţionale, a rupt tăcerea care înconjoară modul cum se cheltuie banii în această instituţie cu un buget de 1,7 miliarde pe an şi a arătat că ineficienţa patronează compania care ar trebui să dea suflul dezvoltării infrastructurii în România.

Urmărește
1177 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Proba că CNADNR şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie desfiinţate

Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Proba că CNADNR şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie desfiinţate

„Am cheltuit 14 miliarde de euro în 6 ani şi starea infrastructurii este jalnică. Doar 10% din personalul CNADNR are pregătire de specia­litate de drumuri şi poduri. Compania este plină de oa­meni numiţi politic, de rude şi prie­teni ale puternicilor zilei. Trebuie desfiinţată“, a afirmat acest înalt funcţionar din CNADNR, atră­gându-şi sanc­ţiunea de suspendare din funcţie.

Este pentru prima dată când un oficial din CNADNR spune lucrurilor pe nume şi arată ceea ce ştim cu toţii, că administrarea banilor de către com­pa­nia de drumuri este total defectu­oasă şi că bani sunt, dar fără rezultate, pentru că merg pe salarii şi contracte umflate.

Ziarul Financiar a arătat că pe primele 6 luni din 2015 CNADNR a cheltuit cei mai mulţi bani pe sare pentru deszăpezire, când economia „ţipă“ după şosele, după o centură a Bucureştiului sau după o autostradă care să traverseze munţii.

CNADNR a cheltuit numai 500 de milioane de lei pe primul semestru, în condiţiile în care avea alocaţi de la buget 3,5 miliarde de lei, iar cea mai mare parte a mers pe reabilitări şi întreţineri de drumuri, cheltuielile cu infra­structura fiind astfel diminuate la minimum, fără nicio justificare.

Cazul CNADNR, unde banii se aruncă cu nemiluita, însă rezultatele nu apar, este simptomatic pentru ceea ce se întâmplă în administraţia româ­nească în ultimii 20 de ani.

În sănătate, Casa Naţională ad­mi­nis­trează 5 miliarde de euro pe an, iar Ministerul Sănătăţii doar un miliard de euro, însă oamenii fug din spitalele publice şi mai au încredere, dacă mai au, doar în medicii de la Bucureşti sau din marile centre universitare. Şi aceas­ta doar pentru că în acest mo­ment orice spital are triplă coordonare, către trei finanţatori: primăria, Casa de Sănătate şi Minis­terul Sănătăţii – cea mai bună reţetă pentru nepăsare.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici