- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.06.2014, 16:15)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronatele din turism: Voucherele de vacanţă vor genera încasări suplimentare de peste 170 milioane euro pe an
Prin utilizarea voucherelor de vacanţă se vor introduce în circuitul financiar încasări de aproximativ 170 de milioane de euro anual, în cel mai pesimist scenariu, potrivit FPTR, iar după adaptarea pieţei la acest sistem se preconizează venituri din tichete de vacanţă de 400 de milioane de euro.
Urmărește
394 afișări
Patronatele din turism: Voucherele de vacanţă vor genera încasări suplimentare de peste 170 milioane euro pe an (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
La sfârşitul anului 2013, în România erau 5,1 milioane de angajaţi, dintre care 1,18 milioane bugetari. Dacă fiecare din cei peste cinci milioane de angajaţi ar primi vouchere de vacanţă, valoarea maximă a tichetelor pe care le poate primi o persoană fiind de 5.100 de lei, atunci rezultă, potrivit calculelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) că potenţialul maxim al pieţei este de peste 26 de miliarde de lei (aproximativ 5,7 miliarde euro).
Din această sumă, peste 6 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro) ar proveni doar de la bugetari.
Însă, în realitate, într-un scenariu optimist, după ce angajatorii, hotelierii şi agenţiile de turism se vor obişnui cu acest sistem de plată, se va utiliza aproximativ 30% din capacitatea pieţei reprezentate de bugetari, respectiv 400 de milioane de euro, susţin reprezentanţii federaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Prin utilizarea voucherelor de vacanţă se pot introduce în circuitul financiar încasări de 173 de milioane de euro pe an în, cel mai pesimist scenariu. Ţinând cont că ne aflăm la jumătatea anului, de faptul că legea nu a fost încă promulgată şi publicată în Monitorul Oficial şi că nu au apărut normele de aplicare, considerăm că actul normativ va fi operaţional, în cel mai fericit caz, la sfârşitul sezonului estival. Acesta este unul dintre punctele slabe ale sistemului", a declarat într-un comunicat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.
Un alt minus al proiectului de lege este, potrivit federaţiei, menţinerea limitării comisionului agenţiilor de turism, care va duce la scăderea interesului acestora de a utiliza acest sistem de decontare. În acelaşi timp, turiştii vor apela direct la unităţile de cazare şi vor achiziţiona servicii la nivelul tarifelor de recepţie, adica cu 30-40% mai scump.
"Sunt, bineînţeles, şi foarte multe puncte tari. În primul rând, turismul românesc primeşte un ajutor solicitat de ani buni. Tichetele de vacanţă vor impulsiona dezvoltarea acestui sector al economiei. Faptul că voucherele vor înlocui primele de vacanţă în sistemul bugetar reprezintă un mare câştig pentru toată lumea", a precizat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a fost unul dintre susţinătorii introducerii tichetelor de vacanţă şi a participat la negocieri încă din anul 2002.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe