- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Planul guvernului ungar, insuficient pentru reducerea deficitului bugetar la 3% din PIB în 2011
Măsurile anunţate de guvernul ungar sunt insuficiente pentru respectarea ţintei unui deficit bugetar de 3% din PIB în 2011, a declarat luni Christoph Rosenberg, şeful delegaţiei FMI în Ungaria, care a avertizat că există mai multe riscuri în structura ajustărilor fiscale, transmite Bloomberg.
Planul guvernului ungar, insuficient pentru reducerea deficitului bugetar la 3% din PIB în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Rosenberg consideră că Ungaria poate respecta obiectivul unui deficit bugetar de 3,8% din PIB în acest an, dar trebuie să ia măsuri în privinţa cheltuielilor, pentru a asigura sustenabilitatea bugetului.
Reprezentantul Fondului a apreciat, după consultări cu autorităţile de la Budapesta, că măsurile adoptate de guvern pot fi descrise drept riscante şi îndrăzneţe, a relatat Portfolio.hu.
Între riscurile menţionate de Rosenberg se numără efectul incert al cotei unice de impozitare asupra pieţei muncii şi cel al "taxelor de criză" asupra creşterii economice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Taxele speciale care vor fi impuse companiilor din energie, telecomunicaţii şi retail ar trebui să aducă anual la buget venituri de 161 miliarde de forinţi, până la sfârşitul lui 2012.
Revenirea la programul de pensii Pilonul 1 a unor contributori la fonduri private de pensii ar putea majora pe termen scurt încasările la buget, dar pe termen lung vor creşte riscurile legate de sustenabilitatea sistemului, a adăugat Rosenberg.
El a precizat că delegaţia FMI a semnalat aceste riscuri guvernului.
Rosenberg a cerut guvernului să adopte măsuri de reducere a cheltuielilor pe termen lung.
Reprezentanţii FMI au consultări anuale cu autorităţile tuturor statelor membre.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO