Planul lui Bill Gates pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice

Bill Gates şi o serie de investitori care vor aloca, împreună, 170 de miliarde de dolari, vor anunţa, marţi, crearea fondului „Breakthrough Energy Ventures” (BEV) destinat ameliorării schimbărilor climatice prin inovaţii în energie regenerabilă. Investiţiile vor demara în 2017, potrivit Quartz.

Urmărește
353 afișări
Imaginea articolului Planul lui Bill Gates pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice

Fondul BEV, care are o durată de 20 de ani, intenţionează să investească în comercializarea de noi tehnologii care vor reduce emisiile de gaze de seră în domenii precum stocarea şi generarea electricităţii, transport, procese industriale, agricultură şi eficienţa sistemelor energetice.

Printre directorii BEV se numără Jack Ma, fondatorul Alibaba, Mukesh Ambani, preşedintele Reliance Industries, investitorii John Doerr şi Vinod Khosla, fostul administrator de fonduri offshore de investiţii energetice, John Arnold şi cofondatorul SAP, Hasso Plattner. Averea cumulată a directorilor este de 170 de miliarde de dolari, potrivit averilor estimate de Bloomberg şi Forbes.

Gates a anunţat, în 2015, intenţia de a investi personal un miliard de dolari în tehnologia energetică regenerabilă. Acesta s-a înscris în Breakthrough Energy Coalition, un grup care s-a angajat, în mare parte, să investească în acest domeniu. Fondul BEV reprezintă o etapă în planul de investire a capitalului.

BEV estimează piaţa globală a energiei la şase mii de miliarde de dolari, cererea de energie urmând să crească cu o treime din 2040.

Bill Gates a investit în diferite companii tehnologice de energie de-a lungul anilor, inclusiv în startup-ul de energie nucleară TerraPower.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici