- Home
- Economic
- (23.01.2012, 07:45)
- , Octav Ganea
Povestea fostului director general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers. Ura România când a ajuns aici şi a ajuns să se îndrăgostească de ea până peste cap
În aproape un deceniu la vârful băncii din Cluj, Robert Rekkers a adus acţionarilor băncii profituri de 400 mil. euro, dar a şi trăit momente dramatice în toamna lui 2008, atunci când a izbucnit criza, iar BNR a acordat Băncii Transilvania, peste noapte, un împrumut de urgenţă care a salvat-o de la o criză de lichiditate.
Urmărește
1172 afișări
Robert Rekkers (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)
La finalul lunii decembrie anul trecut, Robert Rekkers, de 9 ani la cârma Băncii Transilvania, a fost invitat la evenimentul "Meet the CEO" al săptămânalului BUSINESS Magazin. Una dintre întrebări a fost "mai rămâneţi la Banca Transilvania? ", iar răspunsul lui Rekkers a fost: "Eu rămân aici cât doresc acţionarii să lucreze cu mine".
Nimeni din cei prezenţi la acea întâlnire nu ştia că între principalii acţionari, board şi Robert Rekkers erau de mai multe luni discuţii privind situaţia lui. El ceruse o prelungire a mandatului de CEO, care expira în aprilie 2012, pe încă doi ani. Asta ar fi însemnat a patra prelungire consecutivă.
Acţionarii însă nu mai voiau să-i prelungească mandatul, considerând că deja era prea mult, iar modelul lui de "CEO de vreme bună", de expansiune rapidă atunci când economia creşte în ritmuri înalte, şi-a atins limita, iar banca are nevoie de un alt tip de CEO mai conservator, mai aşezat şi low profile, având în vedere condiţiile dificile din economie.
Aşa s-a scris o istorie de aproape 9 ani între Robert Rekkers, un olandez care a aterizat în 1998 în România, pe o vreme oribilă, la conducerea filialei de la Bucureşti a grupului olandez ABN Amro, şi Transilvania, banca cu capital majoritar românesc, boardul acesteia şi mai ales Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie şi unul dintre fondatorii băncii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Citeşte mai multe despre istoria fabuloasă a lui Robert Rekkers în România pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe