- Home
- Economic
- BUCURESTI, (21.10.2019, 15:23)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CCIR anunţă: SUA nu sunt un investitor atât de vocal în România
Statele Unite ale Americii, deşi reprezintă un investitor de la care ne-am aştepta mai mult, sunt prezente în România, deşi nu sunt atât de vocale cum ne-am dori, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban, luni, la o conferinţă de profil.
Urmărește
180 afișări
Preşedintele CCIR anunţă: SUA nu sunt un investitor atât de vocal în România
„Relaţia cu Statele Unite ale Americii este o prioritate pentru Camera de Comert şi Industria a României, din multe puncte de vedere. SUA, deşi reprezintă un investitor de la care ne-am aştepta mai mult, sunt prezente în România, dar nu atât de vocal. America reprezintă, pentru noi, un potenţial de stabilitate, de investiţii, mai ales că România are nevoie de investiţii în interior. Să ne uităm la infrastructura americană care există, nu mai e nevoie să fie făcută, cum se întâmplă în cazul României”, a declarat şeful CCIR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Daragan a mai precizat că, din punct de vedere fiscal, microîntreprinderile ar trebui să fie „lăsate în pace”. „Microîntreprinderile ar trebui lăsate în pace din punct de vedere fiscal, ele nu reprezintă o pondere importantă în economia naţională. În cazul lor, să ne asigurăm că se plătesc salariile la trei-patru persoane şi e suficient”, a adăugat el.
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a avertizat, totdată, că ţara noastră se află pe ultimul loc în UE la cercetare şi inovare, dar şi în alte domenii, şi ca orice plan de guvernare nu poate să nu ţină cont de clasamentele pe care le înregistrăm. „Orice plan de guvernare nu poate să nu ţină cont de clasamentele pe care le înregistrăm şi, dacă nu se oferă un răspuns la acestea, nu va exista un program de guvernare sustenabil. Suntem pe ultimul loc, în Uniunea Europeană, la cercetare şi inovare, dar şi pe penultimul loc la activitatea muncii. Nu investim, nu putem implementa o invenţie în România neavând buget. Orice program de guvernare trebuie să răspundă la aceste lucrui”, a avertizat Daragan.
Declaraţiile lui au fost făcute în cadrul turneului „Smart Start USA – Oportunităţi de dezvoltare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti” unde Ilan Laufer, iniţiatorul şi coordonatorul programului, a lansat o competiţie pentru oferirea a 10 burse Smart Start USA pe an celor mai bune proiecte depuse. Beneficiarii vor pleca în Satele Unite pentru a demara afaceri pe piaţa americană pe perioada de şase luni.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe