- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.09.2017, 19:46)
- Anca Olteanu
Produsele cu standard dublu | Ghidul Comisiei Europene pentru aplicarea legilor de siguranţă alimentară
Comisia Europeană (CE) a prezentat, marţi, instrucţiunile pentru aplicarea legilor UE de siguranţă alimentară şi protecţie a consumatorilor, care vor ajuta autorităţile să stabilească dacă o companie încalcă legile când vinde produse cu standard dublu în ţări diferite.
Urmărește
249 afișări
Comisia Europeană a prezentat instrucţiunile pentru aplicarea legilor de siguranţă alimentară
Ghidul enumeră şi explică cerinţele din legislaţia UE referitoare la legile din domeniul siguranţei alimentare şi protecţiei consumatorilor, la care autorităţile trebuie să se raporteze atunci când analizează o posibilă problemă de dublu standard a produselor alimentare, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.
Regulamentul privind informarea în legătură cu produsele alimentare stabileşte că consumatorii trebuie să primească informaţii corecte şi suficiente despre un anumit produs alimentar, precum menţionarea tuturor ingredientelor pe etichetă.
CE prezintă o directivă prin care sunt interzise practicile comerciale neloiale, cum ar fi comercializarea de produse care poartă aceeaşi marcă într-un mod care ar putea induce în eroare consumatorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
În funcţie de legislaţie, ghidul stabileşte etapele pe care autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor şi de siguranţă alimentară trebuie să le urmeze pentru a determina dacă producătorii încalcă respectivele dispoziţii. Dacă încălcarea se realizează la nivel transfrontalier, autorităţile de protecţie a consumatorilor o pot urmări la nivel european, prin intermediul reţelei de cooperare pentru protecţia consumatorilor.
Autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor şi de siguranţă alimentară trebuie să se asigure că firmele se supun legilor UE.
Pe lângă orientările menţionate, Comisia lucrează în prezent la elaborarea unei metodologii pentru a îmbunătăţi testarea comparativă a produselor alimentare, astfel încât statele membre să poată discuta acest subiect având aceeaşi bază ştiinţifică. Comisia a pus la dispoziţia Centrului Comun de Cercetare (JRC) suma de un milion de euro pentru dezvoltarea acestei metodologii.
CE finanţează în continuare activitatea pentru strângerea probelor şi punerea în aplicare, oferind statelor membre un milion de euro pentru finanţarea studiilor sau a măsurilor de punere în aplicare.
Comisia a început un dialog cu producătorii şi cu asociaţiile producătorilor de mărci, care s-au angajat să elaboreze un cod de conduită pentru această toamnă.
La data de 13 octombrie, Comisia va participa la Summitul dedicat consumatorilor, o reuniune ministerială a cărei temă este dublul standard de calitate a produselor alimentare şi care este organizată la Bratislava de Guvernul Slovaciei şi de Guvernul Republicii Cehe. Mai mult, Comisia va organiza, în septembrie şi noiembrie, ateliere cu autorităţile din sectorul protecţiei consumatorilor şi al siguranţei alimentare.
Citeşte şi: Mutarea celor de la Google pentru a opri ”discriminarea” paginilor rivale de cumpărături. Compania separă serviciul de comercializare propriu pentru a tempera îngrijorările UE
Citeşte şi: Uitaţi de curs, cresc dobânzile! Robor la 3 luni a urcat la maximul din ultimii doi ani şi creşte accelerat
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump