- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.09.2017, 19:46)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Produsele cu standard dublu | Ghidul Comisiei Europene pentru aplicarea legilor de siguranţă alimentară
Comisia Europeană (CE) a prezentat, marţi, instrucţiunile pentru aplicarea legilor UE de siguranţă alimentară şi protecţie a consumatorilor, care vor ajuta autorităţile să stabilească dacă o companie încalcă legile când vinde produse cu standard dublu în ţări diferite.
Urmărește
249 afișări
Comisia Europeană a prezentat instrucţiunile pentru aplicarea legilor de siguranţă alimentară
Ghidul enumeră şi explică cerinţele din legislaţia UE referitoare la legile din domeniul siguranţei alimentare şi protecţiei consumatorilor, la care autorităţile trebuie să se raporteze atunci când analizează o posibilă problemă de dublu standard a produselor alimentare, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.
Regulamentul privind informarea în legătură cu produsele alimentare stabileşte că consumatorii trebuie să primească informaţii corecte şi suficiente despre un anumit produs alimentar, precum menţionarea tuturor ingredientelor pe etichetă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
CE prezintă o directivă prin care sunt interzise practicile comerciale neloiale, cum ar fi comercializarea de produse care poartă aceeaşi marcă într-un mod care ar putea induce în eroare consumatorii.
În funcţie de legislaţie, ghidul stabileşte etapele pe care autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor şi de siguranţă alimentară trebuie să le urmeze pentru a determina dacă producătorii încalcă respectivele dispoziţii. Dacă încălcarea se realizează la nivel transfrontalier, autorităţile de protecţie a consumatorilor o pot urmări la nivel european, prin intermediul reţelei de cooperare pentru protecţia consumatorilor.
Autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor şi de siguranţă alimentară trebuie să se asigure că firmele se supun legilor UE.
Pe lângă orientările menţionate, Comisia lucrează în prezent la elaborarea unei metodologii pentru a îmbunătăţi testarea comparativă a produselor alimentare, astfel încât statele membre să poată discuta acest subiect având aceeaşi bază ştiinţifică. Comisia a pus la dispoziţia Centrului Comun de Cercetare (JRC) suma de un milion de euro pentru dezvoltarea acestei metodologii.
CE finanţează în continuare activitatea pentru strângerea probelor şi punerea în aplicare, oferind statelor membre un milion de euro pentru finanţarea studiilor sau a măsurilor de punere în aplicare.
Comisia a început un dialog cu producătorii şi cu asociaţiile producătorilor de mărci, care s-au angajat să elaboreze un cod de conduită pentru această toamnă.
La data de 13 octombrie, Comisia va participa la Summitul dedicat consumatorilor, o reuniune ministerială a cărei temă este dublul standard de calitate a produselor alimentare şi care este organizată la Bratislava de Guvernul Slovaciei şi de Guvernul Republicii Cehe. Mai mult, Comisia va organiza, în septembrie şi noiembrie, ateliere cu autorităţile din sectorul protecţiei consumatorilor şi al siguranţei alimentare.
Citeşte şi: Mutarea celor de la Google pentru a opri ”discriminarea” paginilor rivale de cumpărături. Compania separă serviciul de comercializare propriu pentru a tempera îngrijorările UE
Citeşte şi: Uitaţi de curs, cresc dobânzile! Robor la 3 luni a urcat la maximul din ultimii doi ani şi creşte accelerat
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe