Războiul declaraţiilor inutile: cum se fac autorităţile că rezolvă problema benzinei

Cei mai importanţi oameni din stat se întrec în declaraţii cu privire la politica de scumpire a carburanţilor aplicată de petrolişti, numitorul comun al acestor ieşiri în public denotând însă o lipsă de soluţii.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Războiul declaraţiilor inutile: cum se fac autorităţile că rezolvă problema benzinei

Războiul declaraţiilor inutile: cum se fac autorităţile că rezolvă problema benzinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din păcate bursa de la Londra sau cea din New York nu ascultă de Boc. Cotaţia la produsele petroliere creşte, dolarul creşte în comparaţie cu leul, TVA creşte, acciza creşte. Problema adevărată nu este faptul că se scumpesc carburanţii, ci faptul că preţul rezultat din aceste scumpiri nu este suportabil pentru populaţie. Atâta vreme cât China consumă, preţurile vor creşte, iar Comisia Europeană nu-şi va pune niciodată problema că salariul din România este mai mic decât cel din Germania, dar că preţul la carburanţi este aproape la fel.

Aceasta nu este problema companiilor petroliere", spune Andrei Chirilescu, specialist în industria de profil, fost director general adjunct al Lukoil.

În ultimii doi ani de criză, preţul în lei la benzină şi motorină a crescut cu 72%, respectiv 52%, într-un interval în care românii au fost afectaţi de concedieri, tăieri de salarii sau creşteri de taxe. Mai mult, cererea de carburanţi a scăzut, companiile petroliere compensând volumele pierdute prin scumpirile aplicate şi puse de fiecare dată în legătură cu cotaţiile internaţionale la produsele petroliere.

Citeşte mai multe despre războiul autorităţilor pentru rezolvarea problemei benzinei pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici