- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reducerea dobânzilor cheie la Bucureşti şi Budapesta a creat confuzie la New York şi Londra
Reducerea dobânzilor de politică monetară de către băncile centrale de la Bucureşti şi Budapesta în aceeaşi zi a cauzat, luni, o confuzie destul de mare la bursele de la New York şi Londra, potrivit cotidianului austriac Wirtschaftsblatt.
Bursa din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Americanii şi britanicii sunt cunoscuţi pentru faptul că încurcă numele capitalelor României şi respectiv Ungariei, iar luni, confuzia, destul de considerabilă, s-a produs în birourile brokerilor de la New York şi Londra, aproape imediat după ce Bucureştiul şi Budapesta au făcut acelaşi lucru: au redus dobânda cheie, notează publicaţia.
Ambele ţări au primit pachete de finanţare de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi sunt afectate de cele mai grave recesiuni economice din ultimii ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
BNR a redus luni dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte, la 6,5%, nivel minim istoric, după două decizii similare în ianuarie şi februarie, în urma cărora rata dobânzii cheie a ajuns de la 8% la 7%. România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro. Pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană (UE), Banca Mondială (BM) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este de 19,95 miliarde euro.
Banca Ungariei a anunţat, luni, reducerea dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 5,5%, un nou minim istoric. Ungaria a primit o finanţare similară, de 20 de miliarde de euro, din partea FMI, UE şi BM la finele anului 2008, pentru a evita o prăbuşire a finanţelor statului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO