- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.12.2018, 17:20)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RETROSPECTIVĂ 2018: Anul în 12 evenimente de business/ Pentru lumea afacerilor anul a fost agitat, imprevizibil. Veştile bune şi cele rele
Pentru lumea afacerilor anul 2018 a fost agitat, imprevizibil, cu veşti bune şi veşti rele, cu schimbări de fiscalitate, fuziuni, achiţiii, plecări din companii şi numiri de noi şefi.
Urmărește
461 afișări
RETROSPECTIVĂ 2018: Anul în 12 evenimente de business/ Pentru lumea afacerilor anul a fost agitat, imprevizibil. Veştile bune şi cele rele
Remarcabil este că 2018 este anul în care România a dat lumii tehnologiei doi unicorni, companii cu o valoare de piaţă de peste un miliard de dolari.
Vă prezentăm 12 evenimente de business care au marcat anul care se încheie:
Ianuarie
Mariana Gheorghe pleacă de la conducerea OMV Petrom. După 12 ani de mandat la conducerea OMV Petrom, Mariana Gheorghe renunţă la mandatul de CEO al companiei petroliere, conducerea urmând a fi preluată de Christina Verchere, care a lucrat în ultimii ani ca preşedinte regional al British Petroleum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Februarie
Unilever preia integral producătorul sucevean de îngheţată Betty Ice, de la antreprenorul Vasile Armenean. Tranzacţia este estimată la 100 de milioane de euro.
Martie
UiPath devine primul unicorn românesc. Între timp UiPath este evaluată la peste 2 miliarde de dolari. Compania se ocupă cu automatizarea proceselor repetitive, pentru companii mari.
Aprilie
Vodafone România achiziţionează UPC România, operator care deserveşte 40% din numărul total al clienţilor locali, în urma unei tranzacţii internaţionale cu Liberty Global.
Mai
Un arhitect de 33 de ani, a deschis primul loc din Bucureşti unde oricine poate sparge un televizor sau alte obiecte, cu o rangă, un baros ori o bâtă de baseball. El vrea să câştige 100.000 de euro din furia bucureştenilor.
Iunie
Producătorul olandez de lacuri şi vopsele Akzo Nobel, prezent cu activităţi de distribuţie pe piaţa din România, a cumpărat producătorul Fabryo Corporation de la fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, printr-o tranzacţie de peste 50 de milioane de euro.
Iulie
Compania de curierat Fan Courier anunţă că va deschide un birou la Budapesta, unde va asigura servicii de curierat, după ce şi-a început extinderea în străinătate cu un birou în Bulgaria.
August
Banca Transilvana ajunge cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR.
Septembrie
România ajunge pe locul 5 în topul ţărilor europene în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor contactless în totalul achiziţiilor de la comercianţi, aceasta devenind cea mai răspândită formă de plată electronică pe plan local.
Octombrie
Fabrica IRUM din Reghin lansează primul tractor 100% românesc, la mai bine de un deceniu după ce producţia locală a fost oprită.
Noiembrie
Ziarul Financiar aniversează 20 de ani.
Decembrie
eMAG, magazinul online lansat în urmă cu 17 ani de un grup de antreprenori locali atinge o evaluare de 1 miliard de dolari, intrând în rândul unicornilor din e-commerce.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe