- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.01.2017, 12:39)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RETROSPECTIVĂ Evenimentele care au influenţat afacerile în 2016: Brexit, rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi întâlnirile OPEC
Brexit, rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi întâlnirile Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru stabilirea reducerii producţiei se numără printre evenimentele care au influenţat mediul de afaceri în 2016.
Urmărește
442 afișări
RETROSPECTIVĂ Evenimentele care au influenţat afacerile în 2016: Brexit, rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi întâlnirile OPEC
Piaţa mărfurilor a avut de suferit încă din prima săptămână din ianuarie 2016, preţul petrolului a scăzut până la minimul ultimilor 11 ani, coborând la 35,58 dolari pe baril, deoarece producătorii credeau că tensiunile dintre Iran şi Arabia Saudită eliminau orice posibilitate ca marii producători să ajungă la o înţelegere pentru reducerea producţiei. În aprilie, Arabia Saudită şi Rusia au convenit să îngheţe producţia de petrol, dar au afirmat că înţelegerea este condiţionată de intrarea în acord a altor state. De-a lungul anului s-au organizat mai multe întâlniri OPEC, la care piaţa mărfurilor a reacţionat, preţurile barilului de petrol variind în funcţie de mesajele liderilor din domeniul petrolului. La finalul anului, pe 30 noiembrie, OPEC anunţă că a ajuns la o înţelegere pentru a reduce producţia de petrol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
În martie, Donald Trump şi Hillary Clinton au devenit favoriţi la nominalizarea pentru preşedinţia Statelor Unite, ieşind învingători în şapte din cele 11 state care au votat pe 1 martie în cadrul alegerilor primare. Mai mulţi oameni de afaceri s-au poziţionat în spatele celor două tabere prin contribuţii financiare. De-a lungul campaniei, Trump a fost susţinut de cofondatorul PayPal, Peter Thiel şi de preşedintele firmei de investiţii Colony Capital, Tom Barrack. Printre oamenii de afaceri care au susţinut-o pe Hillary Clinton s-au numărat Warren E. Buffett, preşedinte şi director executiv al Berkshire Hathaway, Inc., Reed Hastings, fondator şi director executiv al Netflix şi Sheryl Sandberg, director de operaţiuni al Facebook.
Tot în martie apare cea mai mare instituţie bursieră din lume în urma înţelegerii de fuziune între Bursa din Londra şi Deutsche Borse, care va crea cea mai mare piaţă de capital din lume, cu o valoare de peste 27 de miliarde de euro.
În mai, Banca Centrală Europeană (BCE) renunţă la bancnota de 500 de euro spre finalul anului 2018, în contextul îngrijorărilor că facilitează activităţi ilicite, însă bancnotele aflate deja în circulaţie vor putea fi folosite pe termen nedefinit.
Data de 24.06.2016 va rămâne în istorie prin rezultatul referendumului din Marea Britanie, când cetăţenii au votat ca ţara să iasă din Uniunea Europeană.
Domeniul IT a marcat anul 2016 prin aplicaţii de succes şi achiziţii de miliarde de dolari. Compania Nintendo a lansat, în iunie, jocul Pokemon Go, una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume. Titlurile Nintendo s-au apreciat cu peste 68%, după ce au înregistrat şi creşteri de 25% într-o singură zi. Acţiunile companiei au devenit cele mai cumpărate titluri într-o zi din toată istoria bursei de la Tokyo, potrivit Business. Tot în luna iunie, Microsoft cumpără Linkedin pentru 26,2 miliarde de dolari.
În 2016, Samsung a avut mult de suferit, atât la capitolul profit, cât şi la capitolul imagine. Compania a lansat Galaxy Note 7, pe care l-a retras în scurt timp, din cauza bateriilor care explodau, afectând profitul şi acţiunile producătorului sud coreean. Mai mult, producătorul a fost nevoit să recheme trei milioane de maşini de spălat pentru că prezentau riscul de explozie.
În septembrie, Apple lansează iPhone 7.
În noiembrie, retailerul britanic Marks&Spencer iese de pe piaţă, închizând cele şase magazine din România, piaţa locală fiind alături de alte nouă ţări unde compania renunţă la operaţiuni.
Luna decembrie a fost marcată de o nouă achiziţie. Grupul japonez Asahi Group Holdings a ajuns la un acord pentru a cumpăra operaţiunile de pe pieţele este europene ale InBev, într-o trazacţie de 7,8 milioane de euro, potrivit Reuters. Pe piaţa românească, SA-BMiller este prezent prin mărci precum Ursus şi Timişoreana.
La finalul anului 2016, cei mai bogaţi oameni din lume au adunat în conturi 237 de miliarde de dolari, printre aceştia regăsindu-se Warren Buffet, Bill Gates, Bernard Arnault şi Amancio Ortega, potrivit Bloomberg.
Citeşte şi: INTERVIU Florin Godean, Adecco: În 2017 salariile vor creşte accentuat, fiind acordate şi stimulente
Citeşte şi: Studiu: Femeile preferă maşinile compacte-medii şi SUV-urile, bărbaţii sunt atenţi la culoare
Citeşte şi: Cea mai nouă taxă pe care o vor plăti românii
Citeşte şi: Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Dobânzile la credite vor creşte în 2017, dar nu şi la depozite
Citeşte şi: Scandalul emisiilor poluante: Registrul Auto Român nu a sancţionat reprezentanţii grupului Volkswagen
Citeşte şi: Astăzi, 1 ianuarie 2017, euro împlineşte 15 ani de când a intrat prima dată în circulaţie
Citeşte şi: LOTERIA BONURILOR FISCALE, extragere specială: Bonurile de 187 de lei emise în 27 aprilie sunt câştigătoare
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: INTERVIU Florin Godean, Adecco: În 2017 salariile vor creşte accentuat, fiind acordate şi stimulente
Citește și: Cea mai nouă taxă pe care o vor plăti românii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe