- Home
- Economic
- (06.06.2017, 06:44)
- Bogdan Cojocaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Revenirea economică a zonei euro, din ce în ce mai solidă şi sustenabilă. Chiar şi Grecia a crescut în primul trimestru
Activitatea de afaceri din zona euro a crescut în luna trecută cu cel mai rapid ritm din ultimii şase ani, propulsată de creşterea din cele mai mari economii ale regiunii, Germania şi Franţa.
Urmărește
862 afișări
Chiar şi Grecia a crescut în primul trimestru al acestui an. Italia a avansat cu 0,4%, iar guvernul şi-a îmbunătăţit recent prognoza de creştere. PIB-ul portughez a sărit cu 1%.
Şi în Italia şi Spania forţa de propulsie economică creşte. Dacă Italia se remarcă prin comenzile pentru industrie, în Spania iese în evidenţă numărul angajărilor, potrivit ZF.
Lună de lună organizaţiile de prognoză economică aduc date încurajatoare despre zona euro care sugerează că revenirea de acolo devine puternică şi sustenabilă. Pentru Financial Times, revenirea zonei euro este surpriza economică a acestui an, spre deosebire de cea a SUA. Acest lucru înseamnă o probabilitate mai mare ca BCE să înceapă să ia în considerare mai serios înăsprirea/normalizarea politicii monetare, cea care a făcut din bursele de acţiuni un câştigător al schemelor neortodoxe de stimulare economică. Joi, membrii boardului Băncii Centrale Europene se vor întâlni pentru a discuta despre economia zonei euro şi despre viitorul politicii monetare. Mulţi economişti se aşteaptă ca BCE să adopte un ton mai relaxat despre riscurile economice. Principalele burse europene de acţiuni au întâmpinat noua săptămână cu scăderi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Kamala Harris ține primul discurs după ce a pierdut alegerile în fața lui Donald Trump: „Trebuie să acceptăm rezultatul acestor alegeri”
-
Kamala Harris îşi recunoaşte înfrângerea în alegeri şi promite să continue lupta pentru democraţie
-
Războiul din Ucraina, ziua 988. Zelenski a avut „convorbire telefonică excelentă” cu Donald Trump / Washingtonul intensifică sprijinul pentru Kiev
-
Franţa şi Germania avertizează că Europa trebuie să îşi intensifice eforturile în domeniul apărării după victoria lui Trump
Mulţi investitori şi economişti cred că revenirea de acum din zona euro se dezvoltă pe fundaţii solide, notează FT. Peter Praet, economistul-şef al BCE, vorbeşte despre un impuls din ce în ce mai „puternic“ într-o economie care „a demonstrat o rezistenţă remarcabilă la şocuri externe“. Mulţi se aşteptau ca „bomba“ Donald Trump să imprime economiei americane o viteză superioară, dar efectele stimulative ale politicilor noii administraţii de la Washington se lasă aşteptate.
În schimb, mulţi remarcă acum avansul considerabil al economiei zonei euro. Însă supraperformanţa economiei zonei euro în raport cu cea americană este vizibilă de mult mai mult timp. În pofida crizei greceşti din 2015, creşterea totală din uniunea monetară din ultimii doi ani şi jumătate o depăşeşte pe cea a SUA. Zona euro a avansat cu 5,1% în această perioadă, faţă de o creştere de 4,6% în SUA. Un semn şi mai încurajator, spune Praet, este aria mare pe care revenirea europeană o acoperă. Chiar şi Grecia a crescut în primul trimestru al acestui an. Italia a avansat cu 0,4%, iar guvernul şi-a îmbunătăţit recent prognoza de creştere. PIB-ul portughez a sărit cu 1%. De asemenea, economiştii din sectorul privat cred că revenirea a ajuns la o calitate pe care şi-o poate susţine singură. Erik Nielsen, economist-şef la UniCredit, apreciază că revenirea a fost ajutată să facă „primul pas de exporturi, iar acum avansul este susţinut de consum şi, în unele locuri, de investiţii“.
Citeşte şi: Klaus Iohannis a primit distincţia Light Unto the Nations/AJC: Iohannis, susţinător al statului de drept în contextul protestelor generate de OUG 13
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Trump a devenit cel de-al 47-lea Președinte al SUA după ce a câștigat Wisconsin
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Trump a devenit cel de-al 47-lea Președinte al SUA după ce a câștigat Wisconsin
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Conversație senzațională între Gigi Becali și Tzancă Uraganu: „Băi, să nu pui nasul pe…” Această discuție este EPICĂ, nu ai voie să o ratezi
CANCAN.RO
Trump DEZVĂLUIE de ce Barron, fiul său și al Melaniei, este atât de înalt: „Am spus că va fi jucător de baschet”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe