- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România ocupă poziţia a şasea în UE după creşterea exporturilor în primele două luni
Exporturile României au înregistrat în ianuarie-februarie a şasea creştere din Uniunea Europeană (UE), de 42%, după ce livrările la extern neajustate sezonier au urcat de la 4,9 miliarde de euro în primele două luni ale anului trecut, la 6,9 miliarde de euro.
România ocupă poziţia a şasea în UE după creşterea exporturilor în primele două luni (Imagine: Shutterstock)
Bulgaria a avut cea mai mare creştere a exporturilor (59%), urmată de Lituania (51%), Malta (49%), Estonia şi Letonia (ambele 45%), România (42%) şi Grecia (39), potrivit datelor Eurostat.
Exporturile Germaniei au urcat cu 21%, cele ale Franţei cu 15%, iar ale Marii Britanii cu 26%.
În funcţie de majorarea neajustată sezonier a importurilor, România se situează pe poziţia a zecea în UE, cu o creştere de 25%, la egalitate cu Italia, Ungaria, Austria şi Finlanda. Cel mai mare avans s-a înregistrat în Estonia (55%), urmată de Lituania (53%), respectiv Malta, Letonia şi Bulgaria (fiecare cu 36%). Doar în Grecia importurile au scăzut, cu 11%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
Germania, cea mai mare economie europeană, a consemnat o creştere de 24%, Marea Britanie cu 22%, iar Franţa cu 23%.
După deficitul comercial din primele două luni, România ocupă poziţia a zecea, cu 600 milioane euro. În ianuarie-februarie anul trecut România a avut un deficit comercial de 1,1 miliarde de euro.
Nouă state au raportat surplus, iar 18 deficit comercial.
Marea Britanie a avut cel mai mare deficit (18,4 miliarde de euro), urmată de Franţa (15,9 miliarde de euro) şi Italia (10,2 miliarde de euro).
Cel mai mare surplus a fost raportat în Germania (21,9 miliarde de euro), Olanda (7,5 miliarde de euro) şi Irlanda (6 miliarde de euro).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO