- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.08.2018, 13:33)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia va elimina gradual taxele pe exporturile de petrol în următorii şapte ani
Federaţia Rusă va elimina gradual taxele pe exporturile de petrol până în 2024 şi va acorda companiilor de rafinare o returnare a taxelor pe producţie, anunţă S&P Global.
Urmărește
308 afișări
Rusia va elimina gradual taxele pe exporturile de petrol în următorii şapte ani
Conform legislaţiei semnată de preşedintele rus Vladimir Putin, reducerea taxei pe exporturi se va face cu 5% pe an - în momentul de faţă aflându-se la 30% -, măsura având rolul creşterii exporturilor de petrol - principala resursă vândută în străinătate de Federaţia Rusă. În locul acestei taxe, companiile vor trebui să plătească o taxă pe profit.
În ceea ce priveşte returnarea taxelor de producţie companiilor de rafinare, măsura are scopul de a stimula investiţiile în infrastructură şi în creşterea capacităţii de rafinare. Aceasta este estimată la aproximativ 6,5 milioane de barili/zi, potrivit datelor oferite de British Petroleum (BP) pe 2017.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conform S&P Global, modificarea legislaţiei este rezultatul unui efort lung de zece ani al ministerului de finanţe rus în direcţia eliminării taxei pe exportul de petrol.
În paralel cu aceste modificări legislative, a fost majorată taxa pe valoare adăugată (TVA) de la 18%, la 20%, lucru ce va influenţa şi preţul petrolului. Modificările vor intra în vigoare începând cu ianuarie 2019.
Datele Administraţiei Americane pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA) pe 2017 arată că Federaţia Rusă are o producţie de 11,2 milioane de barili pe zi, având o pondere de 12% din producţia de petrol de la nivel global. Din acest total, aproximativ trei milioane de barili / zi sunt exportaţi.
Citeşte şi: Probleme pentru Putin: Rubla rusească se prăbuşeşte la minimul ultimilor doi ani după noile sancţiuni aplicate de americani
Citeşte şi: Românii plecaţi în străinătate închiriază, când se întorc în ţară, maşini mai scumpe decât străinii
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe