Scrisoarea Apple către clienţii din Europa, după ce Uniunea Europeană a pornit la război împotriva gigantului american
Apple a fost obligată de Comisia Europeană să plătească Irlandei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro, după ce gigantul american s-a bucurat de 25 de ani de susţinere ilegală din Irlanda care a afectat puternic competiţia în Europa, informează Ziarul Financiar, citând Financial Times.
Scrisoarea Apple către clienţii din Europa, după ce Uniunea Europeană a pornit la război împotriva gigantului american
Taxa imensă pentru taxele restante, la care trebuie adăugate şi dobânzile, este la capătul extrem al speculaţiilor. Taxa a ridicat ştacheta pentru companiile din SUA care fac afaceri în Europa, autorităţile din Bruxelles luând atitudine şi ţintind la firmele din Siliocon Valley.
Vedeţi mai jos scrisoarea integrală trimisă de Tim Cook, CEO Apple, către clienţii din Europa:
„În urmă cu 36 de ani, cu mult înainte de lansarea pe piaţă a iPhone, iPod sau chiar Mac, Steve Jobs a iniţiat primele operaţiuni în Europa. La acea vreme, reprezentanţii companiei ştiau că pentru a servi clienţii din Europa au nevoie de o bază aici. Aşa că în octombrie 1980, Apple a deschis o fabrică în Cork, Irlanda, cu 60 de angajaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Atunci Cork se confrunta cu o rată mare a şomajului şi cu investiţii în economie foarte scăzute. Însă liderii Apple au văzut o comunitate plină de talent şi au crezut în creşterea companiei dacă aceasta era suficient de norocoasă pentru a reuşi.
Am operat constant în Cork de atunci, chiar dacă am mai trecut prin perioade de incertitudine în ceea ce priveşte businessul nostru, iar astăzi avem aproape 6.000 de angajaţi în Irlanda. Marea majoritate se află tot în Cork, inclusiv oameni din primii angajaţi, care au acum funcţii printre cele mai diverse, în toate unităţie.
Nenumărate companii multinaţionale au urmat iniţiativa Apple de a investi în Cork, iar astăzi economia locală este mai puternică decât niciodată.
Succesul pe care Apple îl are în Cork se datorează produselor inovative care vin în serviciul clienţilor noştri. Compania a ajutat la crearea şi suţinerea a peste 1,5 milioane de joburi din toată Europa, joburi la Apple, joburi pentru sute de mii de investitori în aplicaţii inteligente, care pot fi găsite în App Store, joburi în fabrici, dar şi altele pentru servicii suplimentare. Nenumărate companii mici şi mijlocii depind acum de Apple, iar noi suntem mândri să le susţinem.
Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO