- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.03.2017, 16:34)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şef ANAF: Peste 100 de milioane de euro ar putea ajunge la buget prin reducerea traficul de ţigarete
Reducerea traficului de ţigarete cu 3% ar putea aduce la buget, în acest an, peste 100 de milioane de euro, a declarat, joi, vicepreşedintele ANAF, Dorel Fronea. Acesta a spus că traficanţii utilizează drone, dar şi cărăuşi pentru a transporta marfa de contrabandă.
Urmărește
725 afișări
Şef ANAF: Peste 100 de milioane de euro ar putea ajunge la buget prin reducerea traficul de ţigarete (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
“Sunt convins că putem coborâ sub 13,5%. Un procent de trafic ilicit cu ţigarete reprezintă 37-38 de milioane de euro. Putem să facem acest lucru. De exemplu, în 2010, traficul ilicit cu ţigarete reprezenta 36% din consum. În luna iunie 2011 a ajuns la 11,8%. După care a crescut. În luna ianuarie am reuşit să diminuăm acest trafic la 16,2%. Dacă luăm măsuri integrate, dacă continuăm cu dezvoltarea şi reoperaţionalizarea echipelor mobile, echipelor canine, reoperaţionalizarea schenerelor, cooperarea transfrontalieră şi operaţiunile vamale commune, categoric în acest an putem diminua traficul de ţigarete. Mai este nevoie şi de o reaşezare a structurii vamale. Fiindcă în anul 2013 a fost desfiinţată Autoritatea Naţională Vamală. Vama contribuie la bugetul de stat prin combaterea traficului ilicit”, a declarant, joi, Dorel Fronea, Vice preşedinte ANAF şi coordonatorul Structurilor Vamale din România. Acesta a subliniat că desfiinţarea Autorităţii Vamale a fost o greşeală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
La nivelul UE, media traficului ilicit cu ţigarete este de 10%.
Fronea a recunoscut că mai există vameşi corupţi. “Corupţie zero nu există, cum nu există trafic ilicit zero. Corupţia este legată de evaziunea fiscal. Importat este să se ia măsuri pentru combaterea lor”.
Vice preşedintele ANAF a spus că fenomenul traficului cu ţigarete s-a schimbat. “Au început să transporte cantităţi mai mici. Capturra recentă de 14 milioane de ţigarete din Portul Constanţa dovedeşte că vama îşi face datoria. Traficanţii folosesc drone, cărăuşi, aşa zisul furnicar, sau le ascund în bara din faţă, ca să nu mai spunem că a fost şi un container plin”, a explicat Dorel Fronea.
Iar, Constantin Bratu, Head of Corporate Affairs, British American Tobacco a descris traficul de ţigări din România printr-un convoi de la Palatul Parlamentului până la aeroportul Otopeni: “Ca să avem o dimensiune în ceea ce priveşte traficul ilicit cu ţigarete din România, ne putem imagina 600.000 de pachete, aproximativ două tiruri de ţigări de contraband care se consumă zilnic în România. Sau un convoi de la Palatul Parlamentului până la aeroportul Otopeni”.
Acesta a spus că încasările provenite din industria tunului sunt foarte mari. “Această industrie este al doilea mare contribuabil la buget. Se situează undeva la trei miliarde de euro anual. Încasările la buget din acestă industrie sunt strâns legate de piaţa neagră. De aceea, BAT va investi 200 de milioane de dolari , din 2010 până în 2030, într-un parteneriat cu Comisia Europeană”, a arătat reprezentantul British American Tobacco.
România a găzduit joi prima conferinţă internaţională pentru combaterea traficului ilicit de ţigarete, care a reunit şefii structurilor vamale din Moldova, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina şi România.
Citeşte şi: Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro s-a apreciat faţă de leu, dolarul s-a depreciat
Citeşte şi: ''Regele blocurilor'' din Bucureşti a construit 25 de proiecte imobiliare fără să apară în prim-plan
Citeşte şi: Lumea se îndreaptă încet, dar sigur, spre o nouă CRIZĂ. Motivele, explicate de unul dintre cei mai citaţi analişti financiari
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe