Singurul Parc Industrial din oraşul Galaţi a rămas fără teren. Cazul este anchetat de procurori

Singurul Parc Industrial din oraşul Galaţi a rămas fără teren, după ce fostul director al unităţii a încheiat, fără ştirea Primăriei, proprietarul parcului, un contract cu o firmă din Ucraina prin care ceda în concesiune terenul. Cazul este anchetat de procurori.

Urmărește
1731 afișări
Imaginea articolului Singurul Parc Industrial din oraşul Galaţi a rămas fără teren. Cazul este anchetat de procurori

Singurul Parc Industrial din oraşul Galaţi a rămas fără teren. Cazul este anchetat de procurori

Complexul întins pe o suprafaţă de 22 de hectare şi dotat cu sediu administrativ, hală, punct de pază, gard şi utilităţi a fost construit în 2003. În total, în parc s-au investit peste cinci milioane de euro, dar unitatea nu a avut nici măcar un singur client în 15 ani. Ca urmare, terenul a rămas nefolosit şi infrastructura s-a deteriorat, ceea ce a presupus noi cheltuieli: în perioada scursă de la inaugurare, construcţiile din parc au fost reparate de mai multe ori, iar directorul complexului şi-a încasat, lunar, salariul aprobat de Consiliul de Administrare al societăţii subordonate Primăriei.

Surpriza a apărut în 2017. Aflat la final de mandat, fostul director al unităţii a negociat şi a încheiat un contract cu o firmă din Ucraina prin care ceda în concesiune terenul pe care se află Parcul Industrial, fără ştirea Primăriei Galaţi, care a solicitat anularea contractului de concesiune.

Recent, cazul a intrat în atenţia procurorilor, care vor să vadă dacă semnarea contractului s-a făcut cu respectarea normelor legale.

”Suntem în situaţia în care potenţial pierdem investitori pe Parcul Industrial pentru că nu avem cum să închiriem. Avem un contract care a apărut de nicăieri, pe 42 de ani, cu o societate ucraineană care pretinde că ar fi concesionat acest teren printr-o negociere directă la momentul respectiv cu fostul director. Fostul director nu mai e angajat al Industrial Parc SRL. Nu mai este nici în cadrul Primăriei angajat, ne-am încheiat toate socotelile cu dumnealui. Urmează ca şi alte instituţii ale statului să-şi spună punctul de vedere în această speţă. Cred că face parte dintr-o anchetă. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat, presei, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Costică Voicu, fostul director al Parcului Industrial din Galaţi, se apară şi spună că procedura este legală şi că Primăria a fost înştiinţată despre concesiune.

”Nu am comis nicio ilegalitate. Eu mi-am încheiat activitatea la Pracul Industrial pe 30 iulie. Acel contract s-a făcut legal. Spusese şi Curtea de Conturi că Parcul Industrial trebuie să aducă venituri. Eu am înştiinţat şi Primăria încă din luna ianuarie a anului trecut. A fost legal, restul sunt speculaţii. E adevărat că nu a fost niciun investitor în toţi aceşti ani, dar asta pentru că nu era lămurit statutul juridic al terenului de la Parcul Industrial, abia în 2015-2016 s-a clarificat situaţia", a spus fostul director al Parcului Industrial Galaţi, Costică Voicu.

Anul trecut, contractul de la Parcul Industrial a ajuns subiect într-un dosar judecat la Tribunalul Galaţi. Primăria a solicitat anularea documentului.

”Este înregistrat dosarul pe rolul Secţiei a II-a Civilă a Tribunalului Galaţi, reclamant fiind Municipiul Galaţi, prin primar, în contradictoriu cu Industrial Parc SRL şi o altă firmă, pentru constatarea nulităţii absolute a contractului nr. 3 din 25.04.2017 prin care a fost cedată folosinţa asupra unui teren, proprietatea Industrial Parc SRL”, a declarat judecătorul Robert Florea, preşedintele Tribunalului Galaţi.

Până la finalizarea procesului, Primăria Galaţi nu poate efectua nicio activitate în Parcul Industrial. Pentru a semna contracte şi pentru a face alte investiţii, municipalitatea are nevoie de o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici