Statele G20 vor să-şi crească PIB-ul cu 2,1% până în 2018, prin sprijinirea comerţului

Statele G20, cele mai mare economii ale lumii, au ajuns la un acord pentru a-şi creşte produsul intern brut colectiv cu 2,1% până în 2018, prin sprijinirea comerţului, şi au atras atenţia asupra necesităţii revenirii economiei globale pentru crearea de locuri de muncă, relatează Bloomberg.

Urmărește
126 afișări
Imaginea articolului Statele G20 vor să-şi crească PIB-ul cu 2,1% până în 2018, prin sprijinirea comerţului

Statele G20 vor să-şi crească PIB-ul cu 2,1% până în 2018, prin sprijinirea comerţului (Imagine: Shutterstock)

Liderii celor mai importante economii mondiale au identificat creşterea pieţelor financiare, tensiunile geopolitice şi cererea slabă drept riscuri ce pot frâna revenirea economiei.

"Revenirea economică la nivel global este slabă, neuniformă şi nu asigură locurile de muncă necesare. Ne angajăm că lucrăm ca parteneri pentru a sprijini creşterea, pentru a întări rezistenţa economică şi instituţiile globale", se arată în comunicatul emis la finalul întâlnirii din Australia.

Grupul a convenit asupra necesităţii sprijinirii comerţului prin scăderea costurilor, optimizarea procedurilor vamale şi reducerea reglemetărilor.

"Comerţul este o componentă importantă a agendei politicilor globale şi câştigurile ar putea fi imense prin continuarea integrării comerţului. În mod similiar, G20 a făcut un progres lăudabil în domenii ca reglementările financiare şi taxele la nivel internaţional", a declarat Christine Lagarde, şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Reforma FMI prin care instituţia doreşte să acorde o reprezentare echitabilă economiilor emergente în cadrul G20 rămâne o prioritate, iar liderii sunt "dezamăgiţi" de întârzierile apărute în implementarea schimbărilor convenite în 2010, potrivit comunicatului.

În luna octombrie, FMI a redus prognoza de creştere a economiei mondiale la 3,8% pentru anul viitor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici