- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.01.2017, 16:17)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Taxarea în turism va fi principala provocare pentru operatori în 2017
Conducerea Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) consideră că principala provocare pentru „industria ospitalităţii” va fi reprezentată, în 2017, de sistemul de taxare, FIHR fiind singura asociaţie patronală care nu a susţinut adoptarea legii impozitului specific în forma adoptată.
Urmărește
406 afișări
„Am considerat că prin forma actuală nu se ating obiectivele legii, şi anume simplificarea şi reducerea controlului organismelor de stat, susţinerea jucătorilor mici şi mijlocii din industrie, creşterea încasărilor la bugetul de stat, dar mai ales se elimină orice formă de stimulare a celor care investesc în turismul românesc, în special în hoteluri”, a declarat joi Călin Ile, preşedintele FHIR, la încheierea conferinţei anuale a federaţiei patronale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
„Cei mai mulţi operatori sunt firme mici, 90% sunt IMM-uri, deci vor fi tratate fiscal ca IMM-uri, astfel că impozitul specific nu-i va atinge; în acelaşi timp, marii jucători nu-şi pot aduce aportul investiţional de care avem atâta nevoie, pentru că acest aport nu se scade din taxare. În opinia noastră, investiţiile în turism ar trebui stimulate prin mai multe metode, cum ar fi acordarea unor ajutoare de stat, reducerea unor taxe locale, acordarea de facilităţi în primii doi-trei ani de funcţionare a unităţii hoteliere şi/sau un regim fiscal mai relaxat pentru angajaţi”, a spus liderul FIHR. Călin Ile a precizat însă că va continua să lucreze împreună cu autorităţile, urmând „modelul de succes al unor proiecte comune precum implementarea taxei de promovare prevăzută de Codul Fiscal sau creşterea bugetului promovarea turistică a României”.
Conducerea FIHR a mai anunţat că îşi va continua proiectele începute, cu un accent special pe dezvoltarea programelor de tip CSR (responsabilitate socială). De exemplu, va fi continuat parteneriatul cu Apa Nova Bucureşti, pentru a demonstra că Bucureştiul este cu adevărat o capitală europeană care oferă servicii de calitate la preţuri corecte şi promovează practicile ecologice.
Concret, „împreună cu Apa Nova, dorim să promovăm consumul de apă din reţea, de la robinet, în unităţile hoteliere, pentru a arăta că Bucureştiul are o apă de calitate, conform testelor efectuate, şi pentru a repara imaginea Capitalei pe acest subiect”. În trecut, se spunea că apa de la robinet nu ar fi potabilă, lucru care a afectat imaginea Bucureştiului, implicit şi a hotelurilor de aici. Acum, când apa din reţea este de o incontestabilă calitate, Bucureştiul poate profita – inclusiv în plan turistic – în raport cu alte capitale europene.
Pe parcursul anului trecut, activitatea FIHR a fost concentrată pe câteva direcţii de dezvoltare, cum ar fi susţinerea intereselor de grup ale industriei hoteliere, dezvoltarea sistemului educaţional şi de formare a forţei de muncă în turism, susţinerea unui climat de etică şi fair-play în industria ospitalităţii, ca şi internaţionalizarea, deschiderea spre organismele internaţionale din turism”.
Înfiinţată în luna martie 1990 sub numele de Asociaţia Hotelierilor din România (AHR), Federaţia Industriei Hoteliere din România şi-a preluat actuala denumire în martie 1996. FHIR este o asociaţie profesional-patronală nonprofit reprezentativă pentru industria ospitalităţii din România. La începutul lui 2017, FIHR reuneşte un număr de 108 hoteluri, cu un total de 11.245 de camere.
Citeşte şi: Scutirea de impozitul pe profit, "cu dedicaţie" pentru firmele care fac studii de fezabilitate în infrastructură - surse
Citeşte şi: FOTO Cea mai modernă clădire de birouri din Timişoara, finalizată şi închiriată integral
Citeşte şi: Amazon caută 10.000 mp de birouri în Bucureşti. Gigantul vrea să angajeze cel puţin 1.000 de persoane
Citeşte şi: Firmele din Prahova au exportat, în primele zece luni din 2016, produse şi bunuri de 1,71 mld. euro
Citeşte şi: Guvernul va acorda finanţări nerambursabile IMM-urilor pentru participarea la târguri şi expoziţii
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe