- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.05.2018, 17:25)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Taxele vamale americane pe oţelul şi aluminiul european ar putea intra în vigoare automat pe 1 iunie
Taxele vamale asupra oţelului şi aluminiului importat de SUA din UE vor intra în vigoare automat pe 1 iunie în situaţia în care Uniunea Europeană şi Statele Unite nu vor încheia un acord până atunci, relatează Reuters, citând o sursă din cadrul Ministerului Economiei din Germania.
Urmărește
440 afișări
Taxele vamale americane pe oţelul şi aluminiul european ar putea intra în vigoare automat pe 1 iunie
„Din ce ştiu eu, taxele vamale vor intra automat în vigoare”, a precizat oficialul german, adăugând însă că negocieri încă au loc.
La începutul acestei săptămâni, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, preciza că „trebuie să evităm taxe mai mari, dacă este posibil, şi asta înseamnă că suntem dispuşi să fim de acord cu punctele americane care sunt necesare intereselor noastre mutuale”.
Taxele vamale - îndreptate mai mult împotriva Chinei - ar urma să fie de 25% pe oţel şi de 10% pe aluminiu. Ele nu au intrat încă în vigoare datorită unei scutiri acordate Uniunii Europene de către preşedintele american Donald Trump, şi care expiră pe 1 iunie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Acest termen valabil până pe 1 iunie este, de fapt, o prelungire a scutirii acordate Uniunii Europene în luna martie. Ea a venit pe fondul unor promisiuni ale lui Donald Trump referitoare la „flexibilitate şi cooperare pentru cei care sunt prieteni adevăraţi şi care ne tratează corect, atât din punct de vedere comercial, cât şi militar”.
Tot atunci, UE a ameninţat Statele Unite cu măsuri similare asupra motocicletelor Harley Davidson, a blugilor Levis şi a wiskey-ului.
Taxele fac parte din politica mai amplă anunţată de Donald Trump în timpul campaniei electorale, potrivit căreia o parte a acordurilor comerciale vor trebui să fie renegociate cu scopul reducerii deficitului comercial. Anul trecut, de exemplu, acesta a ajuns la cifra de aproximativ 566 de miliarde de dolari - din care mai mult de jumătate cu China (375 de miliarde de dolari).
Deficitul pare, însă, să se fi redus în primele patru luni ale anului 2018, conform datelor oferite de Trading Economics, Statele Unite înregistrând exporturi de 208,53 miliarde de dolari şi importuri de 257.48 miliarde de dolari, având deocamdată un deficit comercial de 49 de miliarde de dolari.
Potrivit Biroului American de Statistică, în primele patru luni ale anului Statele Unite au importat 12,5 milioane de tone de oţel, totalizând 10,2 miliarde de dolari. Asta în timp ce producţia de oţel americană a totalizat 30,3 milioane de tone oţel în aceeaşi perioadă.
Citeşte şi: Comisia Europeană: Populaţia Uniunii Europene va creşte până în 2070, dar populaţia activă va scădea
Citeşte şi: 19.00: Declaraţii Eugen Teodorovici, la Guvern
Citeşte şi: O aplicaţie de friending lansată de români în Spania, care a adunat mii de utilizatori, va fi disponibilă în curând şi în România
Citeşte şi: Dobânzile de risc ale obligaţiunilor emise de Italia CRESC pe fondul instabilităţii politice
Citeşte şi: BSDA 2018 | A 7-a ediţie, găzduită de ROMAERO S.A., cea mai mare expoziţie de armament din sud-estul Europei: 290 de expozanţi din peste 26 de ţări
Citeşte şi: Indicele Robor îşi reia tendinţa în creştere
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Comisia Europeană: Populaţia Uniunii Europene va creşte până în 2070, dar populaţia activă va scădea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe