- Home
- Economic
- (22.02.2012, 11:49)
- Bogdan Stanescu ,
Toyota Land Cruiser, vacanţe în Marea Britanie, bonuri de benzină de 15.000 de euro şi elevi instruiţi în locul şomerilor, cheltuielile nerecunoscute de Bruxelles
Achiziţia nejustificată a unui autoturism Toyota Land Cruiser, efectuarea unor vizite de studiu în Marea Britanie şi Spania fără ca acestea să fie prevăzute în proiect, bonuri de benzină în valoare de 15.000 de euro fără motivaţie, subvenţii de 3.000 de euro acordate unor elevi şi studenţi (deşi proiectul se adresa şomerilor, dar e greu de găsit oameni pentru grupul ţintă din proiect), plata unor salarii înainte ca angajaţii să aibă oficial contracte de muncă - acestea sunt doar câteva dintre cheltuielile pe care le-au decontat managerii programului POSDRU şi totodată motivele pentru care Comisia Europeană a întrerupt plăţile alocate dezvoltării resurselor umane.
Urmărește
408 afișări
Toyota Land Cruiser, vacanţe în Marea Britanie, bonuri de benzină de 15.000 de euro şi elevi instruiţi în locul şomerilor, cheltuielile nerecunoscute de Bruxelles (Imagine: Mediafax foto/AFP)
În Raportul public pe anul 2010 al Curţii de Conturi, publicat pe site-ul instituţiei, sunt prezentate, pe scurt, câteva dintre deficienţele constatate de Autoritatea de Audit în gestionarea programului POSDRU în 2010. Ca urmare a acestei misiuni de audit, autorităţile au făcut o serie de recomandări pentru AMPOSDRU, autoritatea de management care gestionează fonduri europene pentru resurse umane în cuantum de 4,25 mld. euro, pe care aceasta urma să le implementeze pe parcursul anului 2011. Pentru că nu le-a respectat, Comisia Europeană a luat în urmă cu două zile decizia de a întrerupe plăţile pentru cererile de rambursare din programul POSDRU.
Nu numai achiziţiile nejustificate şi decontate de autorităţile române pentru o parte din cei peste 2.000 de beneficiari de proiecte finanţate prin POSDRU sunt motivele principale pentru întreruperea plăţilor.
Conflictele de interese, lipsa comunicării între autoritatea de management şi organismele intermediare, întârzierea aprobării cererilor de rambursare şi faptul că funcţionarii introduceau mult mai târziu în sistemul informatic datele transmise de beneficiari au pus bazele "managementului defectuos" care a stat la baza deciziei Comisiei Europene. Pe de altă parte, deficitul de angajaţi în rândul autorităţilor care lucrează cu fonduri europene, demotivarea funcţionarilor care au salarii de 250- 300 de euro net pe lună şi care aprobă proiecte în care salariile pornesc de la 2.000 - 3.000 de euro, precum şi schimbările dese în structurile de management au determinat ca situaţia implementării POSDRU să nu se îmbunătăţească semnificativ în 2011 faţă de 2010.
Citeşte mai multe despre cheltuielile nerecunoscute de Bruxelles pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe