- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.12.2016, 16:12)
- Anca Olteanu
UE a demarat acţiuni juridice în şapte state europene care au rămas pasive la scandalul Volkswagen
Uniunea Europeană a demarat acţiuni legale împotriva a şapte state, patru dintre acestea, printre care Marea Britanie şi Germania, sunt vizate pentru că nu au acţionat în faţa scandalului în care Volkswagen folosea softuri speciale pentru a păcăli nivelul emisiilor maşinilor, potrivit BBC.
Urmărește
4154 afișări
UE a demarat acţiuni juridice în şapte state europene care au rămas pasive la scandalul Volkswagen (Imagine: Volkswagen/ Mediafx Foto)
Spania şi Luxemburg sunt celelalte state spre care se îndreaptă acuzaţiile Uniunii Europene (UE). Cehia, Lituania şi Grecia au fost acuzate că nici măcar nu au inclus posibilitatea de a amenda producătorul pentru potenţiale încălcări ale reglementărilor. Statele membre au două luni să răspundă.
Mai mult, Comisia Europeană i-a cerut Germaniei şi Marii Britanii să declare că au refuzat să împărtăşească detalii despre breşele descoperite în reglementările care vizează emisiile din UE, în urma propriilor investigaţii realizate la începutul anului.
„Autorităţile naţionale din Uniunea Europeană trebuie să se asigure că producătorii de maşini se supun legii”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru Industrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Potrivit reglementărilor UE, statele membre sunt responsabile pentru supravegherea îndeplinirii standardelor de către maşini.
Investigaţiile din Marea Britanie, Germania, Franţa şi Italia au descoperit folosirea dispozitivelor care înşală nivelul emisiilor, dar nu au fost demarate acţiuni împotriva VW, companie care angajează 12.000 de oameni în Germania şi aproape 500.000 la nivel mondial.
Producătorul german are de plătit 15 miliarde de dolari în Statele Unite din cauza folosirii dispozitivelor care păcălesc nivelul emisiilor. În Statele Unite sunt implicate 500.000 de maşini. Până acum, statele europene nu au acţionat în vreun fel faţă de companie.
Aproape 11 milioane de maşini, la nivel mondial, au acest software instalat.
Pe lângă amenzi, Volkswagen se confruntă cu cereri de despăgubire în valoare de 8,2 miliarde de euro de la 1.400 de investitori germani în urma scandalului emisiilor, potrivit unei instanţe europene de justiţie.
De asemenea, Australia a lansat măsuri legale împotriva producătorului şi a managerului de acţiuni Blackrock, în timp ce un grup de acţionari instituţionali a spus că va da în judecată VW pentru două miliarde de euro.
Grupul VW include 12 branduri din şapte ţări europene: maşini Volkswagen pentru pasageri, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, iar maşinile comerciale Volkswagen sunt Scania şi MAN.
Citeşte şi: Bucureştiul, somat să transpună directiva privind recunoaşterea calificărilor profesionale
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe