Wienerberger: Piaţa materialelor de construcţii ar putea să scadă în România şi Bulgaria

Producătorul austriac de materiale de construcţii Wienerberger avertizează că pieţele din România şi Bulgaria ar putea să scadă, însă compania se aşteaptă la profit pentru acest an, susţinut de operaţiunile din Europa de Vest, a declarat directorul financiar, Willy Van Riet, citat de Reuters.

Urmărește
12 afișări

Chiar dacă afacerile din trimestrul al doilea merg bine, pieţele din Statele Unite, România şi Bulgaria continuă să rămână dificile, a spus Willy Van Riet. În timp ce piaţa din SUA va stagna, România şi Bulgaria ar putea înregistra scăderi, a afirmat directorul la o întâlnire cu jurnaliştii.

Totuşi, Van Riet este "aproape sigur" că Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, va înregistra profit în acest an, rezultatul urmând să fie susţinut de afacerile solide din statele din Europa de Vest, precum Germania, Franţa şi Belgia.

Wienerberger depinde aproape în totalitate de piaţa construcţiilor rezidenţiale şi a ratat efectul pozitiv al majorării cheltuielilor guvernelor pentru proiecte de infrastructură.

Compania a avut o pierdere de 45,1 milioane de euro în primul trimestru, comparativ cu un rezulat negativ de 69 de milioane de euro în primele trei luni ale anului trecut.

Producătorul austriac de cărămizi a atras, miercuri, 100 de milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni. Acţiunile grupului au pierdut peste 8% faţă de începutul anului, evoluţie mai slabă decât sectorul european de construcţii, al cărui indice a avut un declin de 2,6%.

Wienerberger operează în România din anul 1998 şi deţine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Cărămizi, trei fabrici, la Gura Ocniţei (Dâmboviţa), la Sibiu şi la Triţenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramică pentru acoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţine participaţii, Bramac şi Tondach.

Totodată, grupul austriac este prezent în România prin firma Semmelrock, specializată în producţia de pavele din beton, care a deschis în 2006 o unitate de producţie la Bolintin-Vale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici