- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.01.2017, 16:11)
- Anca Olteanu
Yahoo, Samsung şi Twitter, printre companiile cu mari probleme în 2016
Banca din Italia Monte dei Paschi di Siena şi banca americană Wells Fargo se alătură companiilor IT, precum Yahoo şi Samsung, pe lista firmelor care au avut probleme şi au înregistrat scăderi ale acţiunilor în 2016, potrivit CNN.
Urmărește
1241 afișări
Yahoo, Samsung şi Twitter, printre companiile cu mari probleme în 2016 (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)
Yahoo a început anul 2016 reducând 15% din forţa de muncă. Apoi, compania a recunoscut două atacuri cibernetice care au afectat peste un miliard de utilizatori. Atacurile au generat incertitudini asupra achiziţiei care ar fi urmat să fie realizată de Verizon. Acţiunile companiei au scăzut cu 14% de la cel mai înalt punct atins în septembrie, înainte de a mărturisi primul atac asupra conturilor utilizatorilor.
Samsung s-a confruntat în 2016 cu mari probleme, compania fiind nevoită să cheme milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 după ce dispozitivele au început să ia foc. Apoi, aceasta s-a oferit să înlocuiască telefoanele cu altele care ar fi fost sigure, dar care s-au dovedit că erau predispuse să ia foc.
Compania a fost nevoită să oprească producţia modelului Note 7, ceea ce a dus la pierderi de miliarde în materie de profit, dar a afectat semnificativ şi reputaţia. Mai mult, firma a fost nevoită să recheme trei milioane de maşini de spălat pentru că prezentau riscul de explozie. Acţiunile Samsung au avut de suferit în urma incidentului Note 7, dar şi-au revenit, ajutate de anunţul făcut de companie prin care susţinea că îşi va revizui structura.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Banca Wells Fargo a concediat, în septembrie, 5.300 de angajaţi care au creat, în secret, două milioane de conturi neautorizate. Acţiunile Wells Fargo au scăzut cu 12% în săptămânile care au urmat scandalului, dar şi-au revenit la scurt timp după victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din Statele Unite.
Cel mai mare creditor din Germania, Deutsche Bank, s-a confruntat, în 2016, cu profituri mici şi reducerea locurilor de muncă. În septembrie, Statele Unite au cerut daune în valoare de 14 miliarde de dolari pentru ipoteci toxice lansate înainte de criza financiară. Investitorii au fost îngrijoraţi că banca nu va avea fonduri necesare pentru a plăti amenda.
Vineri, 23 decembrie, Deutsche Bank a anunţat că a ajuns la un acord de 7,2 miliarde de dolari cu autorităţile din Statele Unite pentru cereri toxice de ipoteci. Acţiunile creditorului au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, dar şi-au revenit rapid. Totuşi, acestea sunt cu 20% mai scăzute faţă de începutul anului.
Twitter a început anul 2016 cu un preţ scăzut al acţiunilor, recunoscând, la finalul lui 2015, că pierde utilizatori. Twitter a anunţat că va reduce sute de locuri de muncă şi va renunţa la aplicaţia video, Vine. În ultimele luni ale anului, compania a anunţat că a suspendat contul cofondatorului Jack Dorsey, pierzând, apoi, mai mulţi directori executivi.
Acţiunile Twitter au fluctuat în 2016 pe fondul speculaţiei că firma va fi cumpărată. În prezent, acţiunile sunt în scădere cu 20% faţă de începutul anului.
Monte dei Paschi di Siena are credite neperformante în valoare de 28 de miliarde de euro. Cea mai veche bancă din lume, care funcţionează de 544 de ani, a fost declarată cel mai slab creditor din Europa.
Banca a încercat să îşi rezolve problema, dar nu a reuşit să strângă cinci miliarde de dolari de la investitorii privaţi, fiind nevoită să ceară guvernului italian bailout-ul. Acţiunile băncii au fost suspendate în urma anunţului de bailout.
Citeşte şi: Românii îşi aleg locuinţa în funcţie de apropierea de serviciu, nu de vechimea construcţiei
Citeşte şi: Studiu: Femeile preferă maşinile compacte-medii şi SUV-urile, bărbaţii sunt atenţi la culoare
Citeşte şi: Cea mai nouă taxă pe care o vor plăti românii
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe