COMENTARIU Lelia Munteanu: "Noi suntem cei care i-am învăţat pe oameni să viseze"

Urmărește
862 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: "Noi suntem cei care i-am învăţat pe oameni să viseze"

COMENTARIU Lelia Munteanu: "Noi suntem cei care i-am învăţat pe oameni să viseze"

Azi-noapte l-am visat pe Karim Wasfi, cel care şi-a petrecut Anul Nou 2015 într-o intersecţie din Bagdad, cântând.

Am auzit mai întâi vocea violoncelului (instrumentul cel mai apropiat de vocea umană), apoi în vis l-am văzut şi pe el. L-am întrebat cum o mai duce (fusese odată directorul Operei Sinfonice) şi dacă a câştigat războiul (cum i-am prezis în urmă cu vreo zece ani), alături de armata lui de fedaini - Beethoven, Brahms, Mendelssohn, Chopin. În vis poţi întreba orice.

E din nou noapte şi nu m-am trezit încă, aşteptând răspunsul lui. L-am primit abia acum, dar nu cu vorbele lui, ci cu ale violoncelului, care cântă un text ce arde în mintea noastră din 2003:

"Ce ştiu ei, ce ştiu ei despre Mesopotamia, despre acest Irak fantastic, pe care îl calcă bocancii lor? Despre Turnul Babel, despre Grădinile Suspendate, despre Harun ar-Rashid, despre cele O Mie şi Una de Nopţi? Avem unsprezece mii de ani de istorie în urma noastră. Noi suntem cei care i-am învăţat pe oameni să viseze". 

Şi mă trezesc, doar ca să adorm la loc.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici