COMENTARIU Lelia Munteanu: „Tineri în suferinţă". Generaţia pierdută a Israelului

Organizaţia nonguvernamentală „Tineri în Suferinţă" publică în Yedioth Ahronoth noile date statistice despre starea generală a adolescenţilor, pe care, în urma acestor informaţii, îi califică drept „generaţie pierdută".

Urmărește
1417 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: „Tineri în suferinţă". Generaţia pierdută a Israelului

COMENTARIU Lelia Munteanu: „Tineri în suferinţă". Generaţia pierdută a Israelului

Comparativ cu un an în urmă, statisticile constată:

  • depresie şi anxietate - de 4.4 ori mai mare;
  • autoagresiune - de 1.8 ori mai mare;
  • tulburare de alimentaţie - de 2 ori mai mare;
  • uz de alcool - de 2.6 ori mai mare;
  • uz de droguri - de 2.7 ori mai mare;
  • agresivitate/violenţă pe reţelele de socializare - de 2.5 ori mai mare;
  • agresivitate/violenţă sexuală - de 3.7 ori mai mare;
  • agresivitate/violenţă domestică - de 2.9 ori mai mare;
  • agresivitate/violenţă în afara casei - de 4.8 ori mai mare.

Toate acestea sunt sunt precedate, în mare parte, de abandon şcolar, manifestat prin absenţa la lecţiile online, care - pentru o parte dintre elevi - sunt imposibil de suportat.

Ultrareligioşii au fost primii care, fără studii ştiinţifice, au semnalat stresul provenit din lipsa activităţii şcolare, în care se află elevii din comunităţile lor, mai ales că nu ei nu dispun de tehnologia care permite studiul online. Abia acum înţeleg unul dintre motivele pentru care, nerespectând restricţiile impuse de epidemie, au menţinut deschis aboslut tot învăţământul lor confesional. La primul lockdown, cel din primăvară, ţinuseră şcolile închise, conform indicaţiilor venite de la Guvern. Din septembrie însă, de al al doilea lockdown, n-au mai respectat nici una dintre restricţiile referitoare la învăţământ, temându-se că tinerii vor traversa un proces de alienare şi se vor îndepărta de Dumnezeu.

Nu vreau să mă gândesc cum ar arăta, dacă s-ar face, rezultatul unor astfel de cercetări în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici