- Home
- Editorialiștii
- (30.11.2022, 19:52)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram: Protocolul pe care Ministerul Educaţiei încă nu l-a semnat: cel cu Ministerul Educaţiei
Pe pagina Ministerului Justiţiei, la loc de frunte stă ştirea conform căreia acesta a încheiat cu Ministerul Educaţiei un ”protocol de colaborare privind educaţia juridică. Ministerul Justiţiei se implică în educarea tinerei generaţii în spiritul statului de drept şi al valorilor democraţiei”. Au mai semnat protocolul Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Uniunea Naţională a Barourilor din România, scopul acestuia fiind ”promovarea educaţiei juridice la toate nivelurile de învăţământ (primar, secundar, liceal şi universitar) într-o manieră adaptată puterii de înţelegere a fiecărui participant”.
Urmărește
352 afișări
Acum depinde la care stat de drept se referă Ministerul Justiţiei. Este un Stat de Drept în care Constituţia este respectată, inclusiv articolul 16, conform căruia ”cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege”, iar deciziile Curţii Constituţionale aplicate, şi nu interpretate şi ignorate de fiecare instanţă de judecată după bunul plac. Şi mai este un Stat de Drept în care procurorii şi judecătorii comit abuzuri, tergiversează dosare la ordin sau pentru că au ei un anumit interes, acţionează la comenzi politice şi scapă pe cine trebuie şi înfundă pe cine nu trebuie, ştiind că nu li se poate întâmpla absolut nimic. Este acelaşi Stat de Drept în care procurorii şi judecătorii pot ieşi la pensie în floarea vârstei şi primesc nişte pensii la care milioane de români din afara sistemului judicar nu pot nici măcar visa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
La cât de încărcată este programa şcolară, asta este tot ce le mai trebuie elevilor şi studenţilor, dar şi profesorilor, pentru că şi ei sunt vizaţi de înţelegerea dintre Ministerul Justiţiei şi cel al Educaţiei: ”Prin noul protocol de colaborare privind educaţia juridică în şcoli sunt valorificate bunele practici din protocolul anterior, încheiat în anul 2017, elementele de noutate fiind prezentarea temelor de educaţie juridică şi în mediul universitar, precum şi includerea în obiectul protocolului nu numai a elevilor şi studenţilor, ci şi a cadrelor didactice”.
Într-un limbaj de lemn impecabil, secretarul de stat Nelu Ciobanu, coordonatorul proiectului din partea Ministerului Justiţiei, anunţă că protocolul va conduce ”la creşterea gradului de conştientizare, de cunoaştere şi de aplicare practică a dreptului, precum şi la promovarea Justiţiei şi a valorilor morale inerente oricărei societăţi democratice”. Citind printre rânduri, poţi trage concluzia că ministerul îşi propune crearea omului nou în ceea ce îi priveşte pe elevi şi studenţi, şi transformarea în oameni noi a oamenilor vechi din sistemul de educaţie.
Ministerul Educaţiei a încheiat un protocol cu Ministerul Justiţiei în loc să încheie o înţelegere cu Ministerul Energiei sau cu cel al Economiei, Agriculturii ori al Fondurilor Europene. Dar cel mai bun protocol pe care Ministerul Educaţiei l-ar putea semna ar fi acela cu el însuşi, prin care să se angajeze că va aloca fonduri suficiente, va elimina birocraţia din sistem, va face o programă mai suplă şi va scoate orele în care se aleargă după cai verzi pe pereţi, pentru a permite cursurilor de limba română, matematică, fizică, biologie, chimie, istorie, logică, limbi străine şi sport să se desfăşoare în voie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe