- Home
- Editorialiștii
- (09.12.2022, 21:11)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram - România Inutilului de la Cotroceni, pe nicăieri. Croaţia, şi în Schengen, şi în semifinalele CM
Urmărește
2325 afișări
FIFA
Croaţia s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial după ce a eliminat Brazilia după 120 de minute de joc şi lovituri de la 11 metri. Dacă Brazilia l-a avut în teren pe fenomenalul Neymar, Croaţia l-a avut pe uluitorul Luka Modric, care la 37 de ani ”ară” terenul de parcă ar urmări să cucerească premiul pentru cel mai bun agricultor al lumii. Mereu cu capul sus, ca un adevărat comandant de oşti care vrea să cuprindă cu privirea întreg câmpul de ”luptă”, Modric, mic la stat, dar degrabă ”vărsătoriu” de pase inteligente, a demonstrat din nou că nu degeaba i s-a acordat Balonul de Aur într-o lume dominată de CR 7 şi de Messi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
Croaţia nu a părut impresionată nici măcar o clipă de jocul arătat în grupe şi în optimile Cupei Mondiale de naţionala Braziliei, şi nici de articolele din presă care urcaseră echipa lui Neymar pe prima treaptă a podiumului din Qatar şi-l dădeau jos de pe soclul celui mai bun marcator al Braziliei, Pele, pentru a-l pune în loc pe superstarul lui PSG.
Croaţia lui Luka Modrici cu jucători mai puţini talentaţi şi cu o cotă de piaţă mai mică decât adversarii lor a compensat prin ambiţie şi dăruire. Animaţi de respectul faţă de culorile Ţării pe care o reprezintă, lucru uşor de remarcat la momentul intonării imnului, croaţii au luptat până la ultimul strop de energie, ca şi cum ar fi fost ultimul meci al vieţii lor, indiferent că au 37 de ani, ca Modrici, ori 20 de ani sau un pic peste, ca fabulosul portar ori ca remarcabilul fundaş central nevoit să joace cu o mască pe faţă.
Poate vă aduceţi aminte de Mondialul din 2018, atunci când Croaţia, ţară cu mai puţin de 4 milioane de locuitori, a jucat finala. Poate vă aduceţi aminte şi de preşedintele de atunci al Ţării, Kolinda Grabar-Kitarović, o doamnă considerată a fi mult prea nonconformistă pentru funcţia pe care o deţine. O doamnă care ţopăia în tribune la fiecare meci şi care la festivitatea de premiere a dansat în ploaie.
Acum gândiţi-vă la lipsa de valoare dublată de lipsa de ambiţie a fotbaliştilor din ţara cu aproape 20 de milioane de locuitori numită România. Fotbalişti care seamănă cu fotbaliştii croaţi doar la tatuaje, însă nu şi la ambiţie şi determinare. Şi care la momentul intonării imnului mimează emoţia cu o lipsă de profesionalism întâlnită doar la teatrele de amatori din comunele ceva mai răsărite.
Apoi, gândiţi-vă la Inutilul de la Cotroceni. De câte ori l-aţi văzut, nu ţopăind ca fosta preşedintă a Croaţiei, dar măcar bucurându-se sincer alături de români la un eveniment oarecare. De câte ori l-aţi văzut în tribune aplaudând la un meci al naţionalei de handbal sau de fotbal, la o partidă de tenis a Simonei Halep sau la un spectacol susţinut de un balerin român pe una dintre scenele lumii? De câte ori l-aţi văzut pe Klaus Iohannis bucurându-se sincer alături de români, şi nu doar participând din obligaţie la fel de fel de manifestări publice, unde plin de el îşi ducea mâna la inimă mecanic, stătea cu fălcile încleştate şi deschidea gura doar pentru a saluta?
Şi sportul reprezintă oglinda societăţii în care trăim, iar fotbalul, fiind cel mai iubit sport, reprezintă cea mai cea oglindă. La aşa politică de stat, aşa fotbal, şi invers. De aceea România nu este pe nicăieri. Nici în spaţiul Schengen, nici la Campionatul Mondial din Qatar, în timp ce Croaţia este şi în Schengen, şi în semifinalele celei mai tari competiţii sportive de pe faţa Pământului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: OLANDA - ARGENTINA 2-2, 3-4. Spre deosebire de Neymar, Messi s-a salvat: calificare dramatică în semifinale, la penalty-uri. Sud-americanii au condus tot meciul, dar au fost egalaţi în prelungirile prelungirilor!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe