- Home
- Editorialiștii
- (08.06.2021, 00:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Elicopterul cu bani...
Urmărește
748 afișări
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Elicopterul cu bani...
În această săptămână Germania a lansat testarea venitului minim garantat.
Un grup de 120 de nemţi vor primi 1.200 Euro lunar, timp de 3 ani.
La ei, suma este considerată dincolo de pragul sărăciei.
Banii ăştia n-au nici o legătură cu celelalte venituri ale subiecţilor şi sunt neimpozabili.
Bani „moca”, cum ar veni...
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
În mod plastic, finanţiştii definesc conceptul ca „bani din elicopter”.
În cadrul testului mai sunt cuprinse 1.300 de persoane care asigură termenul de comparaţie cu cei 120 de fericiţi, voluntari dealtfel.
Cu toţii s-au obligat să completeze periodic chestionare, inclusiv despre stările lor emoţionale privind experimentul în sine.
Se vorbeşte despre acest concept de câţiva ani şi chiar a fost aplicat în Finlanda dar şi în Statele Unite, anul trecut, în plină pandemie.
Îl regăseşti tot mai frecvent în dezbaterile specialiştilor în domeniul economiei şi finanţelor, în structurile UE şi am observat că şi Forumul de la Davos îi consacră spaţii largi.
Sigur, există adepţi şi adversari, dar iată că ideea suscită un interes crescând.
Nu vă impacientaţi, n-am să mă lansez în comentarii de specialitate pentru că nu vreau să mă fac de râs.
Nu mă pricep şi nu vreau s-o fac pe deşteptu’.
Am altele de comentat, dar se referă la aspecte care nu ţin de economie sau finanţe decât adiacent.
Este clar că lumea se schimbă într-o manieră care presupune o subtilitate pe care însă nu o percepem suficient.
Se naşte o lume nouă, nu neapărat pe ruinele democraţiei pentru că ea nu va fi înlăturată prin mijloace violente, revoluţionare, care s-o dărâme.
Democraţia, participativă sau reprezentativă, se stinge încet şi asta ne dă angoase mai mult nouă, cei care n-am prea avut parte de ea.
Antreprenoriatul va rămâne un privilegiu în mâinile câtorva la nivel planetar, iar economia de piaţă se va fi consumat în forma pe care o cunoaştem.
Pentru mulţi dintre noi se regăsesc din ce în ce mai multe semne că uniformizarea comunistoidă însoţită de o vădită mediocritate, ne invadează agresiv.
Zâmbesc strâmb la gândul că discursul ultraliberal de-acum, de la noi, se potriveşte ca nuca-n perete cu egalitarismul care se prefigurează.
Să vezi belea când or da cu banii-n noi din elicopter...
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe