- Home
- Editorialiștii
- (08.06.2021, 00:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Elicopterul cu bani...
Urmărește
748 afișări
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Elicopterul cu bani...
În această săptămână Germania a lansat testarea venitului minim garantat.
Un grup de 120 de nemţi vor primi 1.200 Euro lunar, timp de 3 ani.
La ei, suma este considerată dincolo de pragul sărăciei.
Banii ăştia n-au nici o legătură cu celelalte venituri ale subiecţilor şi sunt neimpozabili.
Bani „moca”, cum ar veni...
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
În mod plastic, finanţiştii definesc conceptul ca „bani din elicopter”.
În cadrul testului mai sunt cuprinse 1.300 de persoane care asigură termenul de comparaţie cu cei 120 de fericiţi, voluntari dealtfel.
Cu toţii s-au obligat să completeze periodic chestionare, inclusiv despre stările lor emoţionale privind experimentul în sine.
Se vorbeşte despre acest concept de câţiva ani şi chiar a fost aplicat în Finlanda dar şi în Statele Unite, anul trecut, în plină pandemie.
Îl regăseşti tot mai frecvent în dezbaterile specialiştilor în domeniul economiei şi finanţelor, în structurile UE şi am observat că şi Forumul de la Davos îi consacră spaţii largi.
Sigur, există adepţi şi adversari, dar iată că ideea suscită un interes crescând.
Nu vă impacientaţi, n-am să mă lansez în comentarii de specialitate pentru că nu vreau să mă fac de râs.
Nu mă pricep şi nu vreau s-o fac pe deşteptu’.
Am altele de comentat, dar se referă la aspecte care nu ţin de economie sau finanţe decât adiacent.
Este clar că lumea se schimbă într-o manieră care presupune o subtilitate pe care însă nu o percepem suficient.
Se naşte o lume nouă, nu neapărat pe ruinele democraţiei pentru că ea nu va fi înlăturată prin mijloace violente, revoluţionare, care s-o dărâme.
Democraţia, participativă sau reprezentativă, se stinge încet şi asta ne dă angoase mai mult nouă, cei care n-am prea avut parte de ea.
Antreprenoriatul va rămâne un privilegiu în mâinile câtorva la nivel planetar, iar economia de piaţă se va fi consumat în forma pe care o cunoaştem.
Pentru mulţi dintre noi se regăsesc din ce în ce mai multe semne că uniformizarea comunistoidă însoţită de o vădită mediocritate, ne invadează agresiv.
Zâmbesc strâmb la gândul că discursul ultraliberal de-acum, de la noi, se potriveşte ca nuca-n perete cu egalitarismul care se prefigurează.
Să vezi belea când or da cu banii-n noi din elicopter...
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace