Gândurile lui Cristoiu: Liberalii ştiu că nu pot să o revoce pe Renate Weber. Este o acţiune strict electorală, nătângă

  • Ion Cristoiu: Doamna Renate Weber a reafirmat că nu beneficiază de pensie specială, aşa scrie în lege. Nu poţi să fii partid european şi să formulezi o asemenea minciună uşor de contrazis
  • Ion Cristoiu: În perioada stării de urgenţă şi stării de alertă, Renate Weber a fost printre puţinii şefi de instituţii care au luat apărarea drepturilor omului
  • Ion Cristoiu: Liberalii cer revocarea dnei Renate Weber pentru că, fiind apărată de PSD, pot acuza partidul că e împotriva impozitării pensiilor speciale
Urmărește
1603 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu: Liberalii ştiu că nu pot să o revoce pe Renate Weber. Este o acţiune strict electorală, nătângă

Gândurile lui Cristoiu: Liberalii ştiu că nu pot să o revoce pe Renate Weber. Este o acţiune strict electorală, nătângă

Autor Gabriela Antoniu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că prin cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, liberalii au făcut un proces de intenţie de o rară josnicie prin care urmăresc să atace PSD pe tema pensiilor speciale.

Ion Cristoiu spune că în cererea de revocare a Avocatului Poporului liberalii au recurs la o minciună uşor de demontat, şi anume că Renate Weber este în conflict de interese deoarece şi ea este beneficiară de pensie specială. “Doamna Renate Weber a reafirmat că nu beneficiază de pensie specială, aşa scrie în lege. Nu poţi să fii partid european şi să formulezi o asemenea minciună uşor de contrazis. Un alt motiv invocat este sesizarea CCR în legatură cu neconstituţionalitatea legii de impozitare a pensiilor speciale. Ştiu că acesta a fost principalul motiv”, a explicat  jurnalistul.

În opinia sa, Renate Wber este un exemplu în ceea ce priveşte îndeplinirea unei funcţii. Aceasta numărându-se printre puţinii şefi de instituţii care au avut curajul să apere drepturile omului pe timpul stării de urgenţă şi a celei de alertă. “Ca să înţelegem aberaţia acestei cereri trebuie să ne uităm la felul în care dna Renate Weber îşi îndeplineşte această funcţie. Doamna Renate Weber este un exemplu de cum ar trebui îndeplinită o funcţie în România. Numai în timpul stării de alertă, Avocatul Poporului a trimis CCR şi altor instituţii 50 de sesizări, toate întemeiate. Toate sesizările Avocatului Poporului au primit răspuns favorabil de la CCR, care a confirmat că erau chestiuni neconstituţionale. În perioada stării de urgenţă şi stării de alertă, Renate Weber a fost printre puţinii şefi de instituţii care au luat apărarea drepturilor omului. Puţină lume a avut curaj să apere drepturile omului deoarece dacă o făceai erai imediat taxat că vrei să moară oameni”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu punctează că, în comparaţie cu Renate Weber, Marcel Ciolacu liderul PSD, principalul partid de Opozitie şi care deţine majoritatea în Parlament a fost de 1000 de ori mai puţin curajos. “Renate Weber a avut curajul sinucigaş de a sesiza CCR că legea de impozitare a pensiilor speciale are prevederi neconstituţionale. În cazul acestei legi populiste autorii, fie dinadins, fie că nu se pricep, au încălcat Constituţia. Legea face dreptate, dar şi facerea de dreptate trebuie să respecte legea. Altfel, îi dam o sapă în cap lui Dincă. Chiar dacă legea de impozitare a pensiilor speciale e pe placul poporului, încalcă Constituţia. Un act drept trebuie să fie un act legal”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu consideră că depunerea cererii de revocare din funcţie a Avocatului Poporului are consecinţe uriaşe pentru PNL “PNL, supercondus de Klaus Iohannis, se pretinde un partid europen şi nu trebuie să pună la îndoială instituţiile statului de drept.PNL poate să schimbe prin lege CCR, Avocatul Poporului. A ataca şefii CCR, Înaltei Curţi, Avocatul Poporului pentru că acţiunilor lor contravin intereselor tale de partid este inacceptabil din punct de vedere al europenismului şi al democraţiei”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că, de fapt, decizia de a o revoca din funcţie pe Renate Weber este o acţiune strict electorală, dar nătângă, prin care liberalii urmăresc să atace PSD. “Ei ştiu că nu pot să o revoce pentru că PSD are majoritate împreună cu ALDE şi Pro Romania. Este o acţiune strict electorală, nătângă. Liberalii cer revocarea dnei Renate Weber pentru că, fiind apărată de PSD, pot acuza partidul că e împotriva impozitării pensiilor speciale. E unul din jocurile de cabinet făcut în urma unei beri. Deci ăsta a fost scopul. Sigur ar da-o afară, dar nu pot să o dea afară şi atunci a zis <facem asta, PSD şi ALDE se opun şi noi după, împreună cu trolii noştri, cu divizia presă, presa miluită vom călca în picioare PSD şi ALDE că, vezi Doamne, ei sunt cu pensiile nesimţite”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că prin acţiunea lor, liberalii au făcut un proces de intenţie prin care au urmărit transformarea Renatei Weber în susţinător al pensiilor nesimţite şi duşman al poporului. “Această şmecherie electorală costă până la urmă democraţia din România. Misiunea dnei Ranate Weber este să sesizeze CCR, iar CCR poate să vină spună <doamna Renate Weber nu aveţi dreptate>. În bătălia cu Renate Weber, normal era ca juriştii PNL să vină cu argumente şi să o contrazică. Liberalii au făcut un proces de intenţie de o rară josnicie, ca pe vremea stalinismului - <aha, conteşti legea că nu e constituţională, deci eşti de partea celor cu pensii nesimţite, deci eşti duşmanul poporului>- care nu face onoare unui partid precum PNL în anul 2020”, a susţinut jurnalistul.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici