- Home
- Editorialiștii
- (22.11.2021, 08:05)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu: Ce s-ar fi întâmplat dacă românii votau dispariţia PSD? N-ar mai fi avut cine să-l salveze pe Klaus Iohannis de la Suspendare!
- Ion Cristoiu: Duminică, 21 noiembrie 2021, s-au încheiat practic negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pentru formarea noului Guvern. Luni, 22 noiembrie 2021, cele trei partide vor merge la consultările de la Cotroceni cu o singură propunere de premier: Nicolae Ciucă, din partea PNL.
- Ion Cristoiu: Noua combinaţie politică stîrneşte în România de azi patimi devastatoare. De o parte şi de alta (dar mai ales din partea chibiţilor PNL din presă şi din societatea civilă) se lansează acuzaţii de trădare. Ţinta tuturor acuzaţiilor e Klaus Iohannis.
- Ion Cristoiu: Sînt îndreptăţite acuzaţiile de trădare lansate împotriva lui Klaus Iohannis, pentru că a iniţiat şi coordonat din umbră Alianţa PNL-PSD? Răspunsul e Da. Lucian Mândruţă, Oana Pellea, Marius Manole, Radu Paraschivescu, Tudor Chirilă au tot dreptul de a se considera trădaţi de Klaus Iohannis. Ei şi mulţi alţii au făcut parte din Armata care a luptat sub conducerea Preşedintelui împotriva PSD.
Urmărește
2714 afișări
Ion Cristoiu: Ce s-ar fi întâmplat dacă românii votau dispariţia PSD? N-ar mai fi avut cine să-l salveze pe Klaus Iohannis de la Suspendare!
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că alierea PNL cu PSD are drept principală cauză spaima preşedintelui Klaus Iohannis de a nu fi suspendat din funcţie, partidul lui Marcel Ciolacu garantându-i prin prezenţa la guvernare, trei ani de mandat liniştit, altfel şeful statului nu ar mai fi supravieţuit la Cotroceni.
Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:
„Duminică, 21 noiembrie 2021, s-au încheiat practic negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pentru formarea noului Guvern. Luni, 22 noiembrie 2021, cele trei partide vor merge la consultările de la Cotroceni cu o singură propunere de premier:
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Nicolae Ciucă, din partea PNL.
Ţin să precizez, cu o singură propunere, deoarece plecînd de la declaraţia de presă a lui Marcel Ciolacu potrivit căreia sînt deocamdată două propuneri de premier – Nicolae Ciucă din partea PNL şi Marcel Ciolacu din partea PSD – aproape întreaga noastră presă a dat buzna să proclame că disputele între cele două partide continuă la capitolul Cine desemnează premierul. Marcel Ciolacu a subliniat însă că decizia privind propunerea de premier n-o poate lua decît organul colectiv de conducere a PSD. Hărmălaia coţofenistă de la conferinţa de presă ţinută de Marcel Ciolacu a făcut ca precizarea să nu fie receptată de opinia publică. De altfel, supusă de la debutul negocierilor uneia dintre cele mai mari manipulări prin presă după decembrie 1989, opinia publică habar n-are că premierul care va fi propus de cele trei partide la consultările de la Cotroceni va avea un mandat de un an şi şase luni doar. În mai 2023, el va demisiona pentru a lăsa locul unui alt premier, dat de celălalt partid. Aşadar, conducerea PSD va fi convocată luni pentru a decide dacă primul premier din cadrul rotaţiei va fi cel propus de PSD sau de PNL. Tărăşenia ţine de spectacolul public al relaţiei dintre partide. În realitate, aşa cum s-a hotărît mai demult, din clipa cînd Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu au bătut palma, propunerea de premier al celor trei partide va fi Nicolae Ciucă.
Noua combinaţie politică stîrneşte în România de azi patimi devastatoare. De o parte şi de alta (dar mai ales din partea chibiţilor PNL din presă şi din societatea civilă) se lansează acuzaţii de trădare. Ţinta tuturor acuzaţiilor e Klaus Iohannis. În multe cazuri acuzaţiile sînt dublate de anunţul returnării decoraţiilor conferite de Klaus Iohannis unor persoane particulare. Martori ai acestui spectacol de demagogie publicitară ne amuzăm înainte de toate de fudulia dovedită de cei care fac anunţurile cutremurătoare. Radu Paraschivescu, Marius Manole sînt personaje mediocre ale vieţii noastre culturale. Descoperim cu acest prilej c-au fost decoraţi de Klaus Iohannis cu Meritul cultural. O astfel de decoraţie se dă de regulă unor scriitori, actori, oameni de cultură la împlinirea a decenii de prestaţie pe scena culturală a ţării. Nici Radu Paraschivescu, nici Marius Manole n-au operă. Şi Radu Paraschivescu şi Marius Manole au beneficiat de Meritul cultural nu pentru vreun merit cultural real, ci pentru meritul de a-l fi slujit pe Klaus Iohannis pe vremea cînd Klaus Iohannis se lupta să distrugă PSD. Cei doi, asemenea altora, s-au remarcat în ultimii ani prin agresivitatea antiPSD-istă potrivit ordinelor primite de la Cotroceni. Ne dăm seama acum de transformarea de către Klaus Iohannis a instituţiei prezidenţiale în oficină de răsplătire a slugilor care dau cu bulanul în cei pe care Stăpînul îi arată cu degetul. valorilor culte a slugărniciei. De repetat:
Personajele cu pricina au fost răsplătite pentru activitatea lor anti PSD sub directa îndrumare a pînă mai ieri anti PSD-istului furibund, Klaus Iohannis. Din acest punct de vedere, decoraţii au tot dreptul să returneze decoraţia. Aşa cum ei şi recunosc n-au primit-o pentru merite deosebit în activitatea culturală, ce pentru deosebite în activitatea politică antiPSD.
Trecînd peste spectacolul ridicol oferit de credinţa unor persoane particulare devenite vedete pentru activitatea lor de chibiţăreală politică, se pune întrebarea:
Sînt îndreptăţite acuzaţiile de trădare lansate împotriva lui Klaus Iohannis, pentru că a iniţiat şi coordonat din umbră Alianţa PNL-PSD?
Răspunsul e Da.
Lucian Mândruţă, Oana Pellea, Marius Manole, Radu Paraschivescu, Tudor Chirilă au tot dreptul de a se considera trădaţi de Klaus Iohannis. Ei şi mulţi alţii au făcut parte din Armata care a luptat sub conducerea Preşedintelui împotriva Partidului Social Democrat. Încălcînd grav Constituţia, Klaus Iohannis a făcut campanie electorală în favoarea unui partid (PNL) şi împotriva unui partid (PSD). Prin simplul fapt de a se înscrie la loc de frunte în campania electorală pentru alegerile din 7 decembrie 2020, Klaus Iohannis a încălcat Constituţia. Angajarea preşedintelui împotriva unui partid politic parlamentar a căpătat note de gravă iresponsabilitate politică. În campania pentru alegeri el a lansat împotriva PSD acuzaţii rar întîlnite în Europa civilizată. Aşa cum ne dezvăluie discursul său violent din 24 noiembrie 2020, în viziunea sa PSD era un partid nociv, periculos pentru destinele României, un partid care nu era de ajuns să fie învins în alegeri; Era un partid care trebuia scos în afara Legii. Armata sa de slugi din presă şi din societatea civilă l-a luat în serios. Dezamăgiţii de azi au cîntat PNL ca un Partid Făt Frumos, ca un Partid care e de partea bună a Istoriei, denunţînd PSD ca un partid de <coşmar> pentru destinul postdecembrist al ţării. Cînd acuza PSD ca fiind un partid nociv, a cărei dispariţie va face României normală, Klaus Iohannis nu se referea la partidul condus de Liviu Dragnea, ci la partidul condus de Marcel Ciolacu:
<PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-şi cosmetiza imaginea, rămîne aceeaşi formaţiune retrogradă, a baronilor roşii, tributarii unui mod de a face politică pe care cetăţenii nu îl mai tolerează şi nu şi-l mai doresc>.
Klaus Iohannis era convins că prin astfel de acuzaţii va scoate pe români la vot împotriva PSD. Românii au fost mult mai înţelepţi decît i-a crezut Klaus Iohannis. La alegerile din 7 decembrie 2020 au votat PSD şi nu PNL. Prin asta românii l-au salvat pe Klaus Iohannis de la suspendarea din 2022. Alierea cu PSD are drept principală cauză spaima lui Klaus Iohannis de a nu fi suspendat. PSD îi garantează, prin prezenţa la guvernare, trei ani de mandat liniştit.
Ce s-ar fi întîmplat dacă românii l-ar fi ascultat pe Klaus Iohannis şi ar fi votat pentru dispariţia PSD?
Klaus Iohannis n-ar mai fi avut cu cine să se alieze pentru a supravieţui la Cotroceni.”
NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe