Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?

  • Ion Cristoiu: Consider că au fost chiar momente de istorie. Titlul Cui e frică de mareşalul Antonescu este titlul unui editorial din 28 iunie 1991 şi îi era frică lui Ion Iliescu. Începuse un soi de revenire, după o tăcere din 1945, a personalităţii mareşalului Antonescu.
  • Ion Cristoiu: Ion Iliescu a ţinut o conferinţă de presă cu jurnaliştii străini în care s-a delimitat. Pentru el nu era greu pentru că Antonescu a fost ţinta tuturor comuniştilor. Pe scurt spuneam, ca şi acum, că avem de-a face cu o personalitate care fusese complet negată în perioada anterioară.
  • Ion Cristoiu: Dacă articolele despre mareşalul Antonescu erau lăsate libere, se ajungea la un fenomen absolut normal, devenea o invazie mareşalul Antonescu, lumea se plictisea, începeau să apară cărţi că nu a fost chiar aşa, că a fost dictator, şi el era un fel de Ceauşescu.
Urmărește
530 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?

Ion Cristoiu lansează o nouă carte: Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?

Scriitorul şi publicistul Ion Cristoiu lansează un nou volum de proză politică, intitulat “Cui i-e frică de mareşalul Antonescu?”. Cartea, publicată de Editura Martorul clipei, cuprinde editorialele lui Ion Cristoiu despre evenimentele anului 1991.

Sunt momente de istorie, care descriu România şi lumea de acum 22 de ani: mineriada şi debarcarea lui Petre Roman de la conducerea Guvernului, puciul de la Moscova, delimitarea fostului preşedinte Ion Iliescu de mareşalul Antonescu.

Ion Cristoiu a explicat titlul cărţii şi confirmă încă o dată că nu este bine să interzici, să ascunzi şi să minţi pentru că adevărul tot se află.

“Am un proiect, ca toate editorialele scrise până în 1996 să le adun pe ani. Am avut anul 1990, acum avem 1991. (…) Consider că au fost chiar momente de istorie. Titlul Cui e frică de mareşalul Antonescu este titlul unui editorial din 28 iunie 1991 şi îi era frică lui Ion Iliescu. Începuse un soi de revenire, după o tăcere din 1945, a personalităţii mareşalului şi începuse o campanie în interior şi în exterior căreia îi răspunde Ion Iliescu spunând că avem de-a face cu o reabilitare a antisemitismului, a fascismului. Ion Iliescu a ţinut o conferinţă de presă cu jurnaliştii străini în care s-a delimitat. Pentru el nu era greu pentru că Antonescu a fost ţinta tuturor comuniştilor. Pe scurt spuneam, ca şi acum, că avem de-a face cu o personalitate care fusese complet negată în perioada anterioară şi că, în mod firesc, apare un interes. Şi atrăgeam atenţia asupra unui lucru care s-a dovedit adevărat şi anume că nu e bine să opreşti. Dacă articolele despre mareşalul Antonescu erau lăsate libere, se ajungea la un fenomen absolut normal, devenea o invazie mareşalul Antonescu, lumea se plictisea, începeau să apară cărţi că nu a fost chiar aşa, că a fost dictator, şi el era un fel de Ceauşescu. Şi acum asistăm la o legendarizare, la o mitizare. Se confirmă că niciodată nu trebuie să interzici, să ascunzi şi să minţi pentru că adevărul se află”, a declarant Ion Cristoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici