Ion Cristoiu: Nu s-a dat drumul la şcoli pentru că iubeau ei şcoala. Nu mai au bani să dea la părinţi să stea acasă

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că autorităţile au trecut de la manipularea pentru exagerarea pericolului pandemiei la cel de minimalizare pentru că nu mai au bani să susţină domeniile afectate de restricţii, din acest motiv fiind deschise şi şcolile.

Urmărește
15096 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Nu s-a dat drumul la şcoli pentru că iubeau ei şcoala. Nu mai au bani să dea la părinţi să stea acasă

Ion Cristoiu: Nu s-a dat drumul la şcoli pentru că iubeau ei şcoala. Nu mai au bani să dea la părinţi să stea acasă

„Deja, cel puţin în România avem o altă atmosferă fără să se fi schimbat nimic, pentru că aceeiaşioameni care au manipulat, aşa zişii specialişti, acum este un interes uriaş să dăm drumul. Drumul la şcoli nu s-a dat pentru că iubeau ei şcoala, ci pentru că trebuia sa plătească părinţii. Din culisele guvernării de centru dreapta s-a ajuns la concluzia că nu mai au bani. (...) Nimeni nu a contestat existenţa virusului. Noi am spus că e ceva în neregulă. Şi se confirmă”, a explicat jurnalistul vineri, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu argumentează că aceeaşi specialişti care ne spuneau să închidem tot, acum susţin contrariul, trecând de la exagerarea la minimalizarea pericolului COVID.

“Aceeiaşi medici care atunci ne spuneau să nu deschidem şcolile, să nu dăm drumul la restaurante, vin acum şi spun daţi drumul. De ce? Ce s-a întâmplat? La nivelul puterii, o uriaşă problemă e că deficitul bugetar trebuie vredus la 7% şi atunci trebuie să dai drumul cât de cât la HORECA, la restaurante, cu 30%, nu-ţi mai cer bani. Deci problema e să nu mai dai bani. Să nu mai dai bani la părinţi să stea acasă (...)  E aceeaşi realitate, numai că manipularea este inversă. Atunci era manipularea de exagerare a pericolului, acum e manipularea de minimalizare”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune ironic că în România virusul a dispărut după alegeri când autorităţile şi-au dat seama că nu mai pot finanţa statul acasă.

“Dincolo de producţia de vaccinuri pe termen lung, ei ar trebui să vină şi să studieze realitatea din România. Nu mai există virus. Trendul a apărut după alegeri când şi-au dat seama că au nevoie de bani”, a susţinut jurnalistul.

În opinia sa, redeschiderea şcolilor este o sursă de afaceri, aşa cum a fost şi la începutul pandemiei, subliniind că multe firme îşi asigură venituri din comenzile de stat.

“Din punctul meu de vedere atunci erau nişte afaceri uriaşe. Şi poate, în afară de interese, erau speriaţi. Acum, cum poate să spună preşedintele veniţi la schi? Valea Prahovei e sufocată. Atunci acea atmosferă era să speli cheile. Păi cum să speli cheile dacă ăia stau pe pârtie? Aţi văzut că la noi au apărut tulpini şi nu provoacă nimic? (...)Eu nu cred că a trecut pericolul. Pericolul e aceleaşi ca şi la începutul pandemiei, nici mai mare, nici mai mic. Numai că atunci din mic se făcea uriaş şi acum din uriaş se face mic (…) Autorităţile locale fac nişte contracte pentru teste rapide. Vai, ce afacere (…) Ăia care au făcut plexiglasul au dat faliment. Şi ăia cu tabletele. Toţi ăia care pariaseră că va continua şcoala online au cumpărat tablete. Măştile, cine le cumpără? Primar, eee ce bine e să fii primar acum (…) Nici nu ştiţi ce înseamnă comanda de stat”, a punctat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că odată cu redeschiderea şcolilor nu se va respecta nicio regulă, nu vor fi controale, dar nimeni nu va mai avea interesul să reclame deoarece s-ar ajunge din nou la  închiderea lor.

“Nu se va respecta în marea majoritate a cazurilor nicio regulă pentru că nu vor fi controale. Părinţii nu vor avea niciun interes pentru că vor să dea copiii la şcoală, nici copiii nu vor avea. Gata, nu se va mai renunţa la şcoală. Depinde de atmosferă. Nu cred că la banii pe care nu-i au ei, preşedintele si guvernul vor vârî cărbuni la cioclii apocaliptici” a explicat jurnalistul.

“Avem un război al vaccinurilor. Pandemia a fost un moment de exerciţiu planetar”

Ion Cristoiu afirmă că războiul pe vaccinuri a apărut din cauza greşelilor făcutede UE la negocierile cu companiile farma, când accentul s-a pus pe descoperirea vaccinului anticovid, şi nu pe producţia acestuia, fără a fi păstrat şi un as în mânecă.

“Avem un război al vaccinurilor şi una din cauzele  acestei probleme a fost faptul că UE a negociat nişte contracte secrete şi că în acest caz nu negociezi descoperirea vaccinului. Problema este producţia. Era clar de la început că nu are cum… Câte fabrici trebuie să aibă compania aia ca să poată să asigure… e vorba de milioane de doze (…) UE şi presa occidental a exclus vaccinul rusesc (…) La ştiinţă pariez pe dictatură (…) Normal era ca UE să spună<negociem cu voi dar la o adică luăm şi din altă parte>. S-a dus o campanie de respingere a vaccinului rusesc (…) Între timp se pregăteşte de validare”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că pandemia a fost un prilej de exersare a creării unor pericole, şi că după COVID, va veni un altul, cum ar fi schimbările climatice.

“Pandemia a fost un mare moment de exerciţiu planetar. S-adovedit încă o datăcu presa liberă, cu reţele de socializare că se poate crea un pericol (…) Acum vor veni schimbările climatice, vă garantez. Poate că sunt, dar depinde cum le prezinţi, şi se creează un nou pericol. Noi suntem deja pionieri pe această planetă”, a subliniat jurnalistul.

TOPUL SĂPTĂMÂNII

În Topul săptămânii realizat de Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de primarul sectorului 1, Clotilde Armand, iar locul 5 de Maia Sandu, preşedintele R. Moldova.

Locul 5 – Maia  Sandu, preşedintele Republicii Moldova

“Ea s-a întors de la Paris  cu îndemnul să facă reforme, fără un contract. Preşedinţia Maiei sandu este de 100 de ori mai periculoasă pentru România decât preşedinţia lui Dodon. Câtă vreme acolo era un rusofil foarte milte din politicile UE cu R. Moldova erau prin noi. Noi eram mătuşa, unchiul,sora mare. Faptul că Maia Sandu e primită ea direct, care nu e adepta Unirii cu România, ne-a scos din ecuaţie”.

Locul 4 – Ion Popa, doctor în ştiinţe juridice

“Este autorul unei cărţi senzaţionale, Noaptea dreptăţii româneşti. Voi avea un interviu, care va fi difuzat duminică seara, la Aleph News de la ora 20.00 la ora 21.00. Este o analiză excepţională a mecanismului prin care, spune el, s-a reuşit din 2005 să se facă acea justiţie penală care, de fapt, a condus România. E un exemplu de cercetare şi chiar trebuie văzut acel interviu”.

Locul 3- Ludovic Orban, preşedintele PNL

“Ar fi trebuit să venim cu Aleluia, că nu ştim unde e. Dvs ştiţi unde dl Ludovic Orban? E preşedintele PNL. El nu există. Este Dacian Cioloş, este Barna… Din punct de vedere politic, normal era ca preşedintele PNL să fie foarte activ. Nu ştiu ce-i cu el, este totuşi preşedintele partidului de guvernământ”.

Locul 2- George Simion, copreşedinte AUR

“George Simion, care, după ce a intrat în Parlament, tot încearcă să devină frecventabil. Poporul a ales AUR cu furci şi cu coase, adică era revolta aia. Au lăsat furcile, coasele şi topoarele la intrare. Acum toţi sunt la costum, dar numai că nu-i acceptă nimeni”.

Locul 1 – Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

“Scandalul tăierii finanţării celor patru spitale, după părerea mea, nu sunt o nebunie a ei. Fac parte…există un plan uriaş de privatizare a spitalelor. Povestea apărută brusc cu spitalele din sectorul 1 face parte tot din asta. Ce a apucat-o pe Clotilde Arman că nu avea nicio problemă. De ce nu se dă cauza incendiului de la Balş? Ca să rămână impresia că incendiul s-a produs din cauză că era spital de stat. Care e problema la cele 4 spitale? Sunt toate ale statului. Şi încetul cu încetul se creează această imagine <bă, hai să le privatizăm!>”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici