COMENTARIU Lelia Munteanu: Copiii - superspreaderii coronavirusului

Cel mai recent studiu al Ministerului Sănătăţii israelian arată că, totuşi, copiii, inclusiv cei de grădiniţă, sunt o problemă mai mare decât se estimase în răspândirea covidului.

Urmărește
990 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Copiii - superspreaderii coronavirusului

Rata de pozitivare a anticorpilor la covid este de aproape 4 ori mai mare la copii decât la adulţi. Cu alte cuvinte, au fost contaminaţi, habar n-au avut şi astfel au răspândit virusul "sub radar", nefiind nici măcar suspectaţi de răspândire.

La copiii de 0-17 ani, testele serologice sunt pozitive în proporţie de 8,3 la sută. La persoane între 18 şi 35 de ani, testele serologice sunt pozitive în proporţie de 7,8 la sută. Între 36 şi 53 de ani – 6,2 la sută, iar între 54 şi 74 de ani – 5,5 la sută. (După 72 de ani, testele serologice sunt pozitive în proporţie de 2,5 la sută, datorită expunerii mai mici, dar şi din cauza sistemului imunitar slăbit). 

Studiul acesta, dezvăluit ieri în Comitetul Corona de la Ierusalim, a îngreunat luarea unei decizii de redeschidere a şcolilor.

În ultima clipă, imediat după informaţia că superspreaderii sunt copiii, Ministerul Sănătăţii a înăsprit brusc condiţiile impuse şcolilor pentru a funcţiona, solicitând desfăşurarea activităţii în aşa-numite capsule, ceea ce ar necesita un număr dublu de clase şi de cadre didactice. Ministerul Învăţământului a ripostat, declarând că nu este pregătit să facă faţă acestei rigori. 

Formatul în capsule fusese propus, intuitiv, înainte de deschiderea şcolilor din 1 septembrie. Pentru că era imposibil de pus în practică,  şcolile s-au deschis totuşi, până la al doilea lockdown (relativ relaxat de câteva zile), când numărul contaminărilor pe zi crescuse vertiginos, trecând de 9.000.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici