- Home
- Editorialiștii
- (03.07.2021, 11:08)
PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea/ A început ”războiul curcubeului”. Minorităţile sexuale au introdus divorţul în Europa Unită
Războiul ”suveraniştilor” cu globaliştii ”corecţi politic” de la Bruxelles nu mai e doar unul surd. Conflictul s-a acutizat şi rezultatul lui e într-un fel previzibil: Uniunea Europeană ori se va reforma, ori se va rupe. Şi totul a început de la pretenţia absurdă de a face educaţie LGBTQ în şcoli şi de a-i învăţa pînă şi pe copiii de grădiniţă despre beneficiile masturbării. Ceea ce, pe bună dreptate, pentru europenii tradiţionalişti e o sfidare a bunului simţ.
Urmărește
4727 afișări
Conservatorii, naţionaliştii şi extremiştii fac front comun
În aceste zile, aşa cum am mai scris, mişcarea LGBTQ+ a rupt Europa în două. În capitalele din estul şi centrul european începe o acţiune cu sens opus, care reafirmă tradiţiile istorice naţionale şi valorile creştine, aşezîndu-le drept pavăză împotriva ofensivei tot mai prezente, la nivelul autorităţilor Uniunii Europene, a unui prozelitism LGBTQ, care tinde să transforme protejarea unei minorităţi sexuale în etalon de viaţă şi conduită.
Premierul ungar Viktor Orban, atît de urît la Bruxelles a fost cel care i-a mobilizat, de fapt, pe creştinii şi conservatorii europeni, în momentul în care a refuzat să cedeze, în privinţa legii recent adoptate în Ungaria, prin care propaganda homosexuală şi transgender e interzisă în şcoli. Pus la zid de ţările din nordul Europei, şi-a găsit rapid aliaţi. Cel mai important este fostul premier polonez Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, mort în accidentul aviatic de la Smolensk, din 10 aprile 2010.
Am avut ocazia să-i cunosc pe fraţii Kaczynski în primăvara anului 2004 la Varşovia la un prînz, la care am fost invitat alături de Vladimir Bukovski de Lech Kaczynski, pe atunci încă primar al Varşoviei. Am remarcat fervoarea catolică şi anticomunismul profund al ambilor fraţi, ataşaţi de valorile tradiţionale ale Poloniei. Valori pe care, iată, Jaroslaw Kaczynski, care a preluat misiunea fratelui său, cît şi preşedinţia partidului ”Lege şi Justiţie”, le-a afirmat într-o declaraţie de ieri asupra viitorului Europei, în care se reafirmă protecţia valorilor naţionale, a familiilor şi a valorilor creştine tradiţionale, în ceea ce ar trebui să fie Europa Unită.
Cum era de aşteptat, Fidesz, partidul lui Viktor Orbam a semnat imediat această declaraţie care va fi un ''document comun care să formeze baza activităţii noastre politice şi culturale. În acest fel dorim să participăm la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene'', a spus premierul ungar.
Şi lucrurile nu s-au oprit aici
Marine Le Pen şi alţi aliaţi europeni, dintre care nu au lipsit nici Orban şi nici Kaczynski, dar nici facţiuni de extremă dreaptă din vestul Europei (15 formaţiuni politice, în total) au prezentat o ”declaraţie comună”, pe care o consideră ”prima piatră de temelie” a unui nou Parlament European şi a unei Europe reformate.
Declaraţia survine "într-un moment în care globaliştii şi europeniştii, între care Emmanuel Macron este principalul reprezentant în Franţa, lansează Conferinţa privind viitorul Europei (începută de liderii UE la 20 iunie, cînd a avut loc la Strasbourg o primă ”sesiune specială” pentru a analiza viitorul Uniunii Europene, cu propuneri concrete, pînă la începutul anului 2022, care vor fi apoi analizate de membrii UE şi de Parlamentul European – n.n.)”.
”Conferinţa privind viitorul Europei”, în viziunea celor de la Bruxelles, ”are ca scop creşterea puterii organismelor europene, acordul de astăzi este prima piatră de temelie către constituirea unei mari alianţe în Parlamentul European", scriu semnatarii celor 15 formaţiuni în declaraţia lor comună, publicată de partidul Rassemblement National, condus de Marine Le Pen.
Ceea ce remarcă semnatarii e că UE "continuă să urmeze calea federalistă care o îndepărtează inexorabil de popoarele care sunt inima civilizaţiei noastre" şi "în urma acestei constatări, cele mai influente partide patriotice de pe continent au înţeles importanţa unirii forţelor pentru a cîntări mai mult în dezbateri şi a reforma Uniunea Europeană".
E foarte posibil ca semnatarii, care în Parlamentul European nu fac parte din aceleaşi grupuri parlamentare, să stabilească un ”front comun” şi să se reunească. Ceea ce ar fi în sine o lovitură, resimţită în primul rînd de popularii europeni, care, renunţînd prea uşor la valori tradiţionale de nuanţă conservatoare (creştin-democrată) îşi pierd masiv din propriul electorat. Fără îndoială, sînt acum multe voci în PPE care regretă excluderea Fidesz din rîndurile lor. Popularii sunt în declin, căci orice ambiguitate, într-un conflict declarat, costă. Iar electoratul lor conservator îi va sancţiona – cum vor păţi, din nefericire, şi liberalii de la noi – care, de multă vreme, ar fi trebuit să renunţe la atributul de ”naţional” din titulatura partidului.
Ceea ce alimentează noua orientare suveranistă sunt temerile apariţiei unui ”super-stat european”, capabil să calce în picioare suveranităţile naţionale şi propriile valori ale popoarelor Europei. Ceea ce s-a văzut, cel mai bine, cu ocazia adoptării Rezoluţiei Matici, care conţine pentru mulţi europeni, în special pentru creştinii catolici, norme inacceptabile.
Practic, Europa cea nouă, globalistă şi ”corectă politic” s-a tăiat în sabia pe care înşişi oficialii de la Bruxelles au ascuţit-o, pentru a tăia în bucăţi Europa ”învechită”. Cum a spus Hristos, ”cine ascute sabia, de sabie va pieri”.
Timmermans n-a vrut în poză cu premierul sloven
Viktor Orban, care a început prin a apăra valorile creştine tradiţionale ale Ungariei a fost transformat chiar de către cei care l-au atacat, într-un simbol. Supus criticilor majorităţii ţărilor occidentale, premierul de la Budapesta a spus că simte că ţara sa e tratată ca o colonie. Criticile Olandei la adresa Ungariei în legătură noua lege privind interzicerea propagandei LGBT în şcoli ”au un iz de supremaţie morală înrădăcinată într-un trecut colonial”, a declarat Orban. ”Pur şi simplu nu se gîndesc la ce pot şi ce nu pot spune despre o altă naţiune şi despre legile altei ţări".
În conflictul dintre ”nou” şi ”vechi” s-a ajuns şi la situaţii jenante. Joi, cînd Slovenia, al cărei premier este conservatorul Janez Jansa, a preluat preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene, vicepreşedintele executiv al UE, Frans Timmermans, a refuzat să se alăture fotografiei de grup – de parcă slovenul ar fi fost ciumat. Premierul sloven a spus că nici n-a băgat de seamă că acesta lipsea din fotografie, dar a subliniat că ”Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mîna a doua”.
Oficial, scandalul e mai vechi şi a pornit din cauza celor doi procurori sloveni, pe care premierul a refuzat să-i delege spre a lucra la Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi. Jansa i-a acuzat anterior de partizanat politic şi a arătat presei o fotografie, în care cei doi apăreau alături de eurodeputaţi socialişti. Dar în războiul său cu Parchetul European, premierul sloven a primit un aliat neaşteptat: pretextul raportării la ”educaţia” LGBTQ, care a fracturat Europa.
”Uniunea Europeană nu este o uniune fără Europa Centrală'', a avertizat Jansa, acuzând ''standardele duble'' care pot provoca ''prăbuşirea'' UE. Standarde care îi aşează pe unii în bănci şi pe alţii în postura de profesori ai ”valorilor democratice”, pe care ”ignoranţii” din centrul şi estul Europei nu le pricep şi nu le acceptă.
La precedentul summit, Jansa, alături de premierul polonez Mateusz Morawiecki au fost singurii susţinători ai lui Orban, în faţa criticilor la care premierul ungar a fost supus pentru că nu admite promovarea LGBTQ în şcoli, prevăzută de recentul ”Raport Matic”, susţinut activ de grupul RENEW Europe şi de preşedintele acestuia, românul Dacian Cioloş.
Raport prin care UE ”invită statele membre să elaboreze programe şcolare cuprinzătoare de educaţie sexuală şi privind relaţiile adecvate vîrstei, ţinînd seama de faptul că transmiterea de informaţii ar trebui să reflecte diversitatea orientărilor sexuale, a identităţilor de gen, a expresiilor şi a caracteristicilor sexuale”. De aici, s-a născut tot acest conflict. Iar acum, ruptura est-vest pe tema LGBTQ e evidentă.
”Războiul curcubeului” a ajuns pe stadioanele de fotbal
Între timp, conflictul între ”nou” şi ”vechi” se vede şi pe stadioanele unde se desfăşoară Campionatul European de fotbal. Ceea ce s-a întîmplat la meciul de fotbal dintre Arsenal şi Slavia Praga, cînd cehii au refuzat să îngenuncheze înaintea meciului, în noua ”tradiţie” impusă de ”Black Lives Matter”, ceea ce s-a petrecut şi la meciul de calificare pentru Campionatul Mondial de fotbal, dintre Anglia şi Polonia, s-a repetat la meciurile jucate în Campionatul European cu echipele Croaţiei şi Ungariei.
Aspru criticat, gestul nu a fost unul de sfidare, cum a fost el calificat de ”progresişti”. Un creştin nu îngenunchează decît în faţa lui Dumnezeu, iar George Floyd nu e Dumnezeu.
Prudentă, UEFA le-a cerut sponsorilor săi să nu mai afişeze ”culorile curcubeului” LGBTQ la Baku şi Sankt Petersburg, fapt deplâns de gigantul german Volkswagen, promotor al acţiunii. Anterior, la Munchen, autorităţile locale au vrut să lumineze astfel întregul stadion, ca protest pentru decizia Ungariei de a nu permite educaţia pro-LGBTQ în şcoli. Deşi UEFA a interzis gestul, unul partizan şi sfidător la adresa naţionalei Ungariei, în timpul meciurilor din optimile finalei s-au difuzat mai multe reclame în ”culorile curcubeului LGBTQ.
Simbol al purităţii şi curăţeniei după o ploaie cu soare, curcubeul e acum pervertit. El nu anunţă vremuri mai bune, ci o posibilă ruptură a Europei, deja împărţită la cele două capete ale sale, pe care le mai leagă doar o iluzie a unităţii, de fapt nişte trecătoare picături de apă prin lumină.
În timp ce peste ocean canadienii dărîmă statui ale Reginei Victoria şi ale Elisabetei a II-a a Marii Britanii, de parcă majestăţile lor ar fi fost cele vinovate pentru genocidul săvîrşit de autorităţi locale împotriva copiilor inuiţi, naţiuni istorice din centrul şi estul Europei poartă un alt fel de război, cu culorile curcubeului.
Sunt unele războaie fără arme, dar la fel de necruţătoare şi definitorii pentru alt fel de graniţe ale lumii: cele între ideologii. Şi sunt la fel de necruţătoare, chiar dacă nu se varsă sânge, pentru că raportarea omului la lume e cea care defineşte realitatea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:35
-
astăzi, 11:30
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România