- Home
- Externe
- SEUL, (06.05.2014, 08:36)
- Valentin Vidu - Mediafax
Accident mortal la bordul epavei feribotului sud-coreean Sewol: Un scafandru a murit în timp ce explora epava
Un scafandru a murit marţi în timp ce explora epava feribotului sud-coreean Sewol, care a naufragiat pe 16 aprilie, o catastrofă soldată cu peste 300 de morţi şi persoane date dispărute şi cauzată de o serie de neglijenţe potrivit primelor elemente ale anchetei.
Urmărește
624 afișări
Accident mortal la bordul epavei feribotului sud-coreean Sewol: Un scafandru a murit în timp ce explora epava (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Scafandrul, în vârstă de 53 de ani, a început să respire cu dificultate, la o adâncime de 25 de metri de fundul mării, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.
El şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost evacuat, dar a fost declarat mort la spital.
Aproximativ zece scafandri care participă la efortul de recuperare a cadavrelor din epava Sewol, la aproximativ 40 de metri adâncime, s-au confruntat cu accidente de decompresie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Cuba: 553 de prizonieri au fost eliberaţi după relaxarea sancţiunilor de către SUA
-
Zelenski vizitează Polonia după progresele în disputa istorică privind al Doilea Război Mondial
-
Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
Feribotul de 6.825 de tone s-a scufundat, în largul coastelor de sud, cu 476 de persoane la bord, inclusiv 325 de liceeni provenind de la aceeaşi instituţie de învăţământ, în apropiere de Seul.
Citeşte şi:
Imagini dramatice - Un film îi arată pe liceeni glumind înaintea naufragiului feribotului sud-coreean: Devine un fel de Titanic. Ce face căpitanul? - VIDEO
Bilanţul era, marţi, de 263 de morţi, iar 39 de persoane erau date dispărute.
Preşedinta Park Geun-hye a prezentat scuze, din nou, marţi, denunţând "comportamente iresponsabile" care au condus, în opinia sa, la accident.
Citeşte şi:
Premierul sud-coreean A DEMISIONAT. Chung Hong-won şi-a asumat responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol
"Ca preşedintă, a cărei misiune este protejarea vieţilor, nu ştiu cum să prezint condoleanţe familiilor devastate. Regret, sufletul îmi este îndurerat", a declarat ea.
"Lăcomia după câştig a primat asupra regulilor, iar aceste comportamente iresponsabile au antrenat pierderea unor vieţi preţioase", a adăugat ea, promiţând o "pedeapsă dură" celor vinonaţi.
Citeşte şi:
Naufragiul din Coreea de Sud provoacă traume părinţilor, supravieţuitorilor şi echipelor de salvare
Cei 15 membri ai echipajului au fost arestaţi şi plasaţi în detenţie, după ce au abandonat nava, în timp ce sute de pasageri erau prinşi în capcană, la bord.
Procurorii însărcinaţi cu investigaţiile au arestat, de asemenea, trei cadre de conducere din cadrul companiei Chonghaejin Marine Co, care urmează să răspundă pentru depăşirea încărcăturii navei, care ar putea explica înclinarea bruscă şi naufragiul.
Potrivit agenţiei de presă Yonhap, care citează anchetatori, Sewol avea doar 580 de tone de apă ca balast, reprezentând 40% din tonajul regulamentar, pentru a face loc mărfii.
Echilibrul feribotului a fost compromis şi din cauză că au fost adăugate cabine, în mod ilegal, pe mai multe punţi, în 2012.
Anchetatorii au stabilit că echipajul a aşteptat 40 de minute, după ce a lansat un mesaj de salvare, pentru a-i avertiza pe pasageri cu privire la pericolul răsturnării navei.
De asemenea, potrivit cotidianului Hankyoreh Shinmun, procedurile privind controlul regulilor de securitate maritimă au fost insuficiente, în pofida naufragiului unui feribot supraîncărcat, în 1993, în care au murit 292 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Cine deține și ce valoare are Casa Ceaușescu. „Palatul Primăverii” era locul de suflet al dictatorului
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe