- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (18.11.2013, 14:39)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ACCIDENTUL AVIATIC din Rusia: Camerele de supraveghere au surprins momentul impactului - VIDEO
Accidentul aviatic care a avut loc, duminică seară, în apropierea oraşului rus Kazan şi care s-a soldat cu 50 de morţi, a fost surprins de camerele de supraveghere de pe aeroport.
Urmărește
8240 afișări
ACCIDENT AVIATIC în Rusia: Camerele de supraveghere au surprins momentul impactului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un avion Boeing de tip 737-500 aparţinând companiei Tatarstan s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării, în republica rusă Tatarstan. La bordul avionului se aflau 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului.
Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, avionul încercase de trei ori să aterizeze înainte de a cădea pe pista aeroportului din oraşul Kazan.
Citeşte şi:
ACCIDENT AVIATIC în Rusia: Cel puţin 50 de morţi după prăbuşirea unui avion de pasageri. Unul dintre fiii preşedintelui din Tatarstan, între victime - FOTO, VIDEO
În înregistrarea dată publicităţii luni se poate vedea cum avionul se prăbuşeşte brusc şi ia foc la momentul impactului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Surse din cadrul comisiei de anchetă, citate de RIA Novosti, au dezvăluit că o eroare de pilotaj se află cel mai probabil la originea prăbuşirii avionului.
Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan, Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani, a decedat în accidentul aerian produs duminică. În accident a murit şi Alexandr Antonov, şeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan.
Avionul care s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan, în Rusia, a fost exploatat timp de 23 de ani, de către şapte companii în total, inclusiv de către compania românească Blue Air, şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în 2001, potrivit presei şi unui site.
Boeingul de tip 737-500 aparţinând companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor în 1990, a fost exploatat mai întâi de compania franceză Euralair Horizons, lichidată în 2005, apoi de către Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr.
Citeşte şi:
Accidentul aviatic din Rusia: Boeingul prăbuşit a avut şapte exploatanţi, inclusiv Blue Air. Avionul a mai fost implicat într-un accident
El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, după care a servit trei ani în cadrul companiei braziliene Rio Sul. A aparţinut apoi firmei româneşti Blue Air, celei bulgăreşti Bulgaria Air şi a fost cumpărat de firma rusească Tatarstan.
În decembrie 2001, pe când era exploatat de Rio Sul, a fost implicat într-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte, în Brazilia, fără să provoace victime, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa braziliană.
Pe o ploaie puternică, avionul care transporta în total 108 persoane, a atins solul înainte de pistă, a revenit în aer şi a recăzut pe pistă, rupându-i-se o parte a trenului de aterizare. Aeronava a alunecat pe reactorul situat pe aripa stângă pe o porţiune de 1,7 kilometri şi s-a oprit. A fost supus unor reparaţii importante şi reintrodus în serviciu.
Avionul, care venea de la Moscova, s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan şi a luat foc. Cei 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului au decedat toţi în accident.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe