Acordul privind ostaticii din Gaza ar putea fi din ce în ce mai aproape. Anunţul făcut de Benjamin Netanyahu

  • Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a spus familiilor ostaticilor reţinuţi în Gaza că un acord care ar asigura eliberarea lor ar putea fi aproape, a declarat biroul său marţi, scrie Reuters.
  • O delegaţie israeliană va merge miercuri seara la Cairo, iar Israelul a informat Egiptul că aceasta va adduce răspunsuri pozitive în legătură cu avansarea către un acord.
Urmărește
275 afișări
Imaginea articolului Acordul privind ostaticii din Gaza ar putea fi din ce în ce mai aproape. Anunţul făcut de Benjamin Netanyahu

Acordul privind ostaticii din Gaza ar putea fi din ce în ce mai aproape. Anunţul făcut de Benjamin Netanyahu

Netanyahu se află în prezent la Washington şi este de aşteptat să se întâlnească cu preşedintele american Joe Biden la sfârşitul acestei săptămâni, după ce se va adresa Congresului.

Vorbind luni în capitala SUA în faţa familiilor ostaticilor, el a declarat: „Condiţiile (pentru un acord) sunt fără îndoială în curs de maturizare. Acesta este un semn bun”.

Lunile de eforturi mediate de Egipt şi Qatar pentru a ajunge la o încetare a focului în războiul dintre Israel şi Hamas au avansat în ultimele săptămâni în cadrul unei propuneri prezentate de Biden în mai, înainte de a se bloca din nou, notează Reuters.

„Din păcate, nu va avea loc dintr-o dată; vor exista etape. Cu toate acestea, cred că putem avansa acordul...”, a declarat Netanyahu.

O echipă de negociere israeliană trebuia să reia joi discuţiile care ar include eliberarea ostaticilor în schimbul prizonierilor palestinieni deţinuţi în închisorile israeliene. În cadrul unui armistiţiu de o săptămână în luna noiembrie a anului trecut, 105 ostatici au fost eliberaţi în schimbul a 240 de prizonieri palestinieni.

Potrivit a două surse de securitate egiptene, Israelul a informat Egiptul că o delegaţie israeliană va sosi la Cairo miercuri seara, afirmând că aceasta va aduce răspunsuri pozitive în vederea avansării către un acord.

Hamas şi alţi militanţi deţin încă 120 de ostatici, dintre care aproximativ o treime au fost declaraţi morţi in absentia de către autorităţile israeliene.

Până în prezent, bilanţul deceselor în rândul palestinienilor în ofensiva de represalii a Israelului a ajuns la peste 39 000, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici