- Home
- Externe
- NAŢIUNILE UNITE, (19.12.2017, 19:11)
- Teodora Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adunarea Generală a ONU se reuneşte joi, în regim de urgenţă, pentru a vota rezoluţia privind Ierusalimul
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite va ţine o întâlnire de urgenţă, joi, cu scopul de a vota proiectul de revoluţie care respinge decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, relatează site-ul postului France24.
Urmărește
701 afișări
Adunarea Generală a ONU se reuneşte miercuri, în regim de urgenţă, pentru a vota rezoluţia privind Ierusalimul
Turcia şi Yemen au cerut organizarea urgentă a întâlnirii celor 193 de membri din Adunarea Generală. Miroslav Lajcak, preşedintele Adunării Generale, a informat cei 193 de reprezentanţi printr-o scrisoare trimisă luni seara.
Deşi rezoluţia care ar fi inversat decizia SUA cu privire la statutul Ierusalimului a fost votată de 14 membri ai Consiliului de Securitate, aceasta a fost blocată de Statele Unite, care reprezintă un membru permanent al acestei instituţii.
Proiectul de rezoluţie prevede faptul că "orice decizie sau acţiune care a modificat caracterul, statutul sau componenţa demografică a Oraşului Sfânt al Ierusalimului nu are niciun efect juridic, sunt nu are forţă legală, este nulă şi neavenită şi trebuie să fie anulată în conformitate cu rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Ambasadorul palestinian Riyad Mansour a declarat că proiectul unei rezoluţii similare va fi prezentat în faţa Adunării Generale.
Spre deosebire de Consiliul de Securitate, unde unul dintre membrii permanenţi (SUA, Marea Britanie, China, Franţa şi Rusia) pot bloca orice rezoluţie, în Adunarea Generală niciun membru nu are o astfel de putere.
"Adunarea Generală va declara, fără frica unui vot negativ, că întreaga comunitate internaţională refuză să accepte poziţia unilaterală a Statelor Unite", a declarat Mansour pentru reporteri.
Decizia luată de preşedintele Donald Trump pe 6 decembrie, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, a declanşat proteste violente în lumea musulmană.
Aliaţii principali ai Statelor Unite, inclusiv Franţa, Marea Britanie, Japonia şi Ucraina, s-au numărat printre cele 14 ţări care au votat în favoarea rezoluţiei.
Citeşte şi: Beijing: SUA trebuie să abandoneze "mentalitatea Războiului Rece" şi să accepte ascensiunea Chinei
Citeşte şi: Doi oameni au murit, iar alţi 11 au fost răniţi după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Rusia
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe