- Home
- Externe
- (07.11.2024, 11:18)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegeri SUA: Care sunt motivele pentru care Kamala Harris a pierdut cursa pentru Casa Albă
- Alegerile prezidenţiale din SUA au avut loc pe 5 noiembrie, iar centralizarea voturilor – care se apropie de final – l-a dat pe Donald Trump câştigător.
- În acest sens, democrata Kamala Harris a fost învinsă, iar o analiză POLITICO arată motivele pentru care ea nu a reuşit să obţină victoria.
Urmărește
1613 afișări
Sursa foto: Hepta
Rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA a fost brutal pentru Kamala Harris, în contextul în care Donald Trump se va întoarce la Casa Albă pentru cel de-al doilea mandat.
Deşi campania electorală a lui Harris a strâns sume impresionante din partea donatorilor, POLITICO trece în revistă motivele pentru care democrata nu a reuşit să obţină şi victoria în alegeri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu admite: Vila de pe Aviatorilor 86 este pentru Klaus Iohannis
-
Guvernul desecretizează hotărârea privind vila din Aviatorilor 86
-
Calendarul aderării la Schengen cu frontierele terestre: Predoiu anunţă negocieri „constructive"
-
Rusia spune că Occidentul ar trebui să negocieze sfârşitul războiului din Ucraina
În primul rând, Kamala Harris şi-a împiedicat în mod grav capacitatea de a convinge alegătorii că mandatul ei în calitate de potenţial preşedinte al SUA va întoarce pagina.
În plus, gestionarea economiei a fost un subiect de interes pentru alegători, un domeniu pe care Kamala Harris nu l-a tratat în alt fel decât Joe Biden.
Chiar şi avantajele cu care echipa Kamalei Harris s-a lăudat mult timp au fost estompate, scrie POLITICO.
Totodată, evreii democraţi şi aliaţii lor din Pennsylvania le-au transmis oficialilor lui Harris că operaţiunea de substituire nu a fost la înălţimea aşteptărilor şi că echipa din Pennsylvania nu avea relaţii cu principalii oficiali aleşi. În acest sens, alegătorii erau mai greu de convins să voteze un candidat pe care abia îl cunoşteau, după retragerea lui Biden din cursă.
Mobilizare şi organizare greoaie
Un democrat a subliniat, sub protecţia anonimatului, că promovarea Kamalei Harris pe mai multe canale a avut loc târziu, când votul deja putea fi exprimat prin corespondenţă.
„Nu există niciun fel de reclame pe reţelele de socializare, reclame TV, interviuri pe podcast sau orice altceva pe care îl puteţi face care să influenţeze oamenii, deoarece voturile lor au fost exprimate şi nu se pot întoarce să le schimbe”, a declarat acesta.
Potrivit POLITICO, democrata a avut mai puţin de 100 de zile pentru a-şi pregăti campania pentru alegerile prezidenţiale şi, în loc să vorbească despre natura istorică a candidaturii şi a nominalizării sale, ea a adoptat imaginea unui candidat al legii şi ordinii care a vrut să împiedice ţara să fie preluată de un infractor condamnat.
Ulterior, Kamala Harris a început să fie criticată pentru faptul că nu a participat la interviuri cu principalele instituţii de presă. Acest lucru s-a întâmplat abia o lună mai târziu.
În plus, ea s-a ferit să ofere explicaţii detaliate despre mandatele privind maşinile ecologice sau acordarea cetăţeniei imigranţilor neautorizaţi aduşi în SUA – probleme care îi vizau şi interesau direct pe alegători. Această strategie a fost adoptată pentru a nu alimenta ideile de atac ale ale campaniei Trump.
Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din acest an, marcând o revenire istorică la Casa Albă. Republicanul a obţinut victoria în toate cele şapte state decisive şi până în acest moment şi-a asigurat 295 de voturi electorale, peste minimul necesar de 270.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Echipa lui Trump ar intenționa să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani, relatează WSJ
Citește pe www.zf.ro: Criză totală în Germania: Guvernul s-a prăbuşit şi este un haos politic fără precedent. Cea mai puternică economie europeană este în prag de colaps
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ucrainenii lovesc flota rusă din Marea Caspică. Este prima data când Kievul lovește ținte din această regiune
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Am făcut calculul. Câți bani au primit Mihai Găinușă și Oana Paraschiv, din partea Antena 1, pentru cele 10 săptămâni la Asia Express 2024
CANCAN.RO
Schimbare importantă pentru milioane de ȘOFERI din România. Cei care au această categorie de permis auto pot conduce noi vehicule
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe