- Home
- Externe
- (30.06.2024, 19:46)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză CNN: De ce NATO şi Europa consideră alarmantă prestaţia slabă a lui Biden la dezbaterea împotriva lui Trump
- Prestaţia lui Joe Biden la dezbaterea prezidenţială împotriva lui Donald Trump a stârnit îngrijorarea aliaţilor SUA - în special în cadrul NATO şi al Europei, arată o analiză CNN.
- Aliaţii Americii sunt îngrijoraţi de faptul că cea mai puternică ţară de pe planetă nu le poate oferi lucrul pe care şi-l doresc cel mai mult: stabilitatea.
- Marile ziare americane au publicat articole prin care se cere retragerea lui Biden din cursa pentru prezidenţiale, iar şansele ca democraţii să vină cu un nou candidat în lipsa retragerii lui Biden din propria lui iniţiativă sunt scăzute.
Urmărește
1264 afișări
Analiză CNN: De ce NATO şi Europa consideră alarmantă prestaţia slabă a lui Biden la dezbaterea împotriva lui Trump
Membrii Partidului Democrat nu au fost singurii care s-au îngrijorat în urma prestaţiei slabe a preşedintelui Jor Biden împotriva lui Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Şi aliaţii SUA sunt îngrijoraţi în legătură cu performanţa lui Biden, se arată într-o analiză realizată de CNN.
Opinia comună în rândul aliaţilor SUA este că Biden este un om raţional care se înconjoară de oameni raţionali şi că, orice s-ar întâmpla, aceştia vor continua să ia decizii rezonabile, însă aliaţii Americii sunt îngrijoraţi de faptul că cea mai puternică ţară de pe planetă nu le poate oferi lucrul pe care şi-l doresc cel mai mult: stabilitatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Diplomaţii punctează că înlăturarea unui candidat atât de târziu în cursa electorală ar putea submina întregul proces. De asemenea, ar putea permite adversarilor precum China şi Rusia să atace sistemul democratic al SUA, făcându-l să pară slab în comparaţie cu autocraţiile lor, în care oamenii puternici deţin puterea.
Pe de altă parte, Europa, în special, nu a trecut niciodată cu adevărat peste primul mandat al lui Donald Trump şi a păstrat punctul de vedere din 2020: dacă s-a putut întâmpla o dată, se poate întâmpla din nou. Acest lucru a fost în centrul gândirii strategice europene de la preluarea mandatului de către Trump în 2016 şi a continuat pe parcursul preşedinţiei lui Biden.
Potrivit CNN, stabilitatea înseamnă mai mult decât stabilitate sau consecvenţă politică. Analiza punctează faptul că dacă întrebările cu privire la capacitatea lui Biden de a guverna pentru un nou mandat la Casa Albă continuă, aliaţii se tem că acesta nu va putea - în mod corect sau incorect - să ofere stabilitatea de care Occidentul are nevoie pe fondul contextului geopolitic incert şi tensionat.
Panică în tabăra democraţilor, marile ziare americane cer retragerea lui Biden din cursă
Imediat după încheierea dezbaterii prezidenţiale dintre Joe Biden şi Donald Trump, în spaţiul public au apărut informaţii cum că democraţii se întrebau dacă ar fi mai bine să îl înlocuiască pe preşedintele american în cursa pentru Casa Albă. În replică, Joe Biden a spus că nu va renunţa la cursă, iar în lipsa unei retrageri venite din propria sa iniţiativă, democraţilor le-ar fi aproape imposibil să vină cu un nou candidat.
Pe de altă parte, marile ziare americane – Wall Street Journal, Washington Post şi New York Times – au publicat articole semnate de boardurile editoriale prin care cereau, explicit sau implicit, ca Biden să se retragă din cursă, întrucât este nevoie de un adversar riguros pentru Trump pentru a nu ajunge pentru a doua oară la Casa Albă.
A doua dezbatere prezidenţială dintre Joe Biden şi Donald Trump este programată la postul ABC News, pe 10 septembrie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe