Analiză CNN: De ce NATO şi Europa consideră alarmantă prestaţia slabă a lui Biden la dezbaterea împotriva lui Trump

  • Prestaţia lui Joe Biden la dezbaterea prezidenţială împotriva lui Donald Trump a stârnit îngrijorarea aliaţilor SUA - în special în cadrul NATO şi al Europei, arată o analiză CNN.
  • Aliaţii Americii sunt îngrijoraţi de faptul că cea mai puternică ţară de pe planetă nu le poate oferi lucrul pe care şi-l doresc cel mai mult: stabilitatea.
  • Marile ziare americane au publicat articole prin care se cere retragerea lui Biden din cursa pentru prezidenţiale, iar şansele ca democraţii să vină cu un nou candidat în lipsa retragerii lui Biden din propria lui iniţiativă sunt scăzute.
Urmărește
1265 afișări
Imaginea articolului Analiză CNN: De ce NATO şi Europa consideră alarmantă prestaţia slabă a lui Biden la dezbaterea împotriva lui Trump

Analiză CNN: De ce NATO şi Europa consideră alarmantă prestaţia slabă a lui Biden la dezbaterea împotriva lui Trump

Membrii Partidului Democrat nu au fost singurii care s-au îngrijorat în urma prestaţiei slabe a preşedintelui Jor Biden împotriva lui Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Şi aliaţii SUA sunt îngrijoraţi în legătură cu performanţa lui Biden, se arată într-o analiză realizată de CNN.

Opinia comună în rândul aliaţilor SUA este că Biden este un om raţional care se înconjoară de oameni raţionali şi că, orice s-ar întâmpla, aceştia vor continua să ia decizii rezonabile, însă aliaţii Americii sunt îngrijoraţi de faptul că cea mai puternică ţară de pe planetă nu le poate oferi lucrul pe care şi-l doresc cel mai mult: stabilitatea.

Diplomaţii punctează că înlăturarea unui candidat atât de târziu în cursa electorală ar putea submina întregul proces. De asemenea, ar putea permite adversarilor precum China şi Rusia să atace sistemul democratic al SUA, făcându-l să pară slab în comparaţie cu autocraţiile lor, în care oamenii puternici deţin puterea.

Pe de altă parte, Europa, în special, nu a trecut niciodată cu adevărat peste primul mandat al lui Donald Trump şi a păstrat punctul de vedere din 2020: dacă s-a putut întâmpla o dată, se poate întâmpla din nou. Acest lucru a fost în centrul gândirii strategice europene de la preluarea mandatului de către Trump în 2016 şi a continuat pe parcursul preşedinţiei lui Biden.

Potrivit CNN, stabilitatea înseamnă mai mult decât stabilitate sau consecvenţă politică. Analiza punctează faptul că dacă întrebările cu privire la capacitatea lui Biden de a guverna pentru un nou mandat la Casa Albă continuă, aliaţii se tem că acesta nu va putea - în mod corect sau incorect - să ofere stabilitatea de care Occidentul are nevoie pe fondul contextului geopolitic incert şi tensionat.

Panică în tabăra democraţilor, marile ziare americane cer retragerea lui Biden din cursă

Imediat după încheierea dezbaterii prezidenţiale dintre Joe Biden şi Donald Trump, în spaţiul public au apărut informaţii cum că democraţii se întrebau dacă ar fi mai bine să îl înlocuiască pe preşedintele american în cursa pentru Casa Albă. În replică, Joe Biden a spus că nu va renunţa la cursă, iar în lipsa unei retrageri venite din propria sa iniţiativă, democraţilor le-ar fi aproape imposibil să vină cu un nou candidat.

Pe de altă parte, marile ziare americane – Wall Street Journal, Washington Post şi New York Times – au publicat articole semnate de boardurile editoriale prin care cereau, explicit sau implicit, ca Biden să se retragă din cursă, întrucât este nevoie de un adversar riguros pentru Trump pentru a nu ajunge pentru a doua oară la Casa Albă.

A doua dezbatere prezidenţială dintre Joe Biden şi Donald Trump este programată la postul ABC News, pe 10 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici