- Home
- Externe
- BRUXELLES, (26.10.2015, 11:35)
- Valentin Vidu - Mediafax
ANALIZĂ: Principalele măsuri adoptate la conferinţa Balcanilor pentru încetinirea migraţiei în Europa
Austria, Albania, Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia, Macedonia, România, Serbia, Slovenia şi Ungaria au convenit duminică, la Bruxelles, să coopereze încă de luni pentru a încetini afluxul de migranţi către Europa pe "ruta din Balcani", relatează La Libre Belgique, prezentând principalele măsuri.
Urmărește
1375 afișări
ANALIZĂ: Principalele măsuri adoptate la conferinţa Balcanilor pentru încetinirea migraţiei în Europa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)
Site-ul ziarului belgian, care preia un material AFP, precizează că este vorba despre principalele puncte ale declaraţiei comune de duminică, adoptate la finalul unui mini-summit de urgenţă, catalogat drept o "conferinţă a Balcanilor" şi care reia principalele propuneri prezentate de către preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker.
Îmbunătăţirea schimbului de informaţii - zilnic -, anunţarea deplasării migranţilor pe ruta din Balcanii Occidentali şi evaluarea nevoilor de susţinere.
Împiedicarea deplasării refugiaţilor dintr-o ţară în alta, fără ca a doua ţară să fie informată: "în circumstanţele actuale, vom descuraja deplasarea refugiaţilor sau migranţilor către o frontieră a altei ţări din regiune. O politică de a lăsa să treacă refugiaţii fără a informa o ţară vecină nu este acceptabilă. Acest este valabil pentru toate ţările aflate de-a lungul rutei".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Traficul rutier este îngreunat pe mai multe şosele importante din România din cauza ceţii
-
Transnistria reduce întreruperile de curent, dar criza energetică persistă. Gazul rusesc rămâne miza conflictului
-
Avertizări meteo de ceaţă în sud-estul României şi de vânt puternic în nord-vest
Îmbunătăţirea condiţiilor de primire a migranţilor, prin creşterea capacităţilor, pentru a atinge 100.000 de locuri în Grecia (50.000) şi în Balcanii Occidentali (50.000).
Grecia a acceptat astfel să creeze, cu ajutorul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), 30.000 de locuri în centre de primire, până la sfârşitul anului Într-o a doua fază, 20.000 de locuri urmează să fie create prin plasare la familii şi în locuinţe cu chirie, subvenţionate de UNHCR.
Citeşte şi: Momentul DRAMATIC în care 11 refugiaţi sunt salvaţi din Marea Mediterană: Un bebeluş a fost găsit mort în braţele mamei sale - FOTO, VIDEO
Celelalte 50.000 de locuri urmează să fie create de-a lungul rutei Balcanilor, în coordonare cu ONU.
Acordul prevede, de asemenea, o colaborare strânsă cu instituţii financiare internaţionale precum Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în vederea susţinerii eforturilor financiare ale ţărilor vizate.
Înfruntarea fluxului de migranţi prin asigurarea unei capacităţi complete de înregistrare, cu utilizarea la maximum a datelor biometrice, în cooperare cu agenţiile europene pentru schimbul de informaţii.
Citeşte şi: DISPUTĂ diplomatică între Cipru şi Marea Britanie, după ce PRIMII refugiaţi sirieni au debarcat pe teritoriu britanic. Cum se joacă cei mici în hangarul bombardierelor - FOTO, VIDEO
Liderii prevăd totodată să-şi intensifice eforturile la nivel naţional pentru a repatria migranţi care nu au nevoie de protecţie internaţională, în cooperare cu Agenţia europeană pentru supravegherea frontierelor externe FRONTEX.
Ei urmează de asemenea să acţioneze împreună cu CE şi Frontex pentru o consolidare a cooperării în vederea readmisiei în ţări terţe, şi să-şi intensifice cooperarea în special cu Afganistanul, Bangladeshul şi Pakistanul.
O mai bună gestionare a situaţiei la frontiere, prin finalizarea şi implementarea planului de acţiune dintre UE şi Turcia - anunţat la ultimul summit UE, pe 15 octombrie.
O mai bună combatere a traficului de persoane şi a călăuzelor, prin consolidarea acţiunilor cu ajutorul INTERPOL, Frontex şi EUROPOL.
O mai bună informare a migranţilor şi refugiaţilor cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au.
Monitorizarea implementării acestor angajamente o dată pe săptămână, în coordonare cu CE.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 48.000 de imigranţi au ajuns pe teritoriul Greciei în ultimele cinci zile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe