- Home
- Externe
- WASHINGTON, (19.07.2017, 12:19)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ancheta privind ingerinţele ruse la prezidenţiale | Donald Trump jr. şi Paul Manafort, coordonator al echipei de campanie, audiaţi public în Senat / Avocata rusă care s-a întâlnit cu Trump Jr, pregătită să depună mărturie
Procurorul special Robert Mueller este de acord ca Donald Trump jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA, şi Paul Manafort, fost coordonator al echipei de campanie a lui Trump, să fie audiaţi public în comisiile de anchetă ale Senatului, a declarat senatorul democrat Dianne Feinstein, potrivit CNN.
Urmărește
286 afișări
Donald Trump jr. şi Paul Manafort, coordonator al echipei de campanie a lui Trump, pot fi audiaţi public în Senatul american
Robert Mueller este procurorul special care a fost numit să coordoneze anchetele privind privind presupusele ingerinţe ruse în timpul campaniei prezidenţiale din SUA.
Autorităţile americane au lansat o investigaţie pentru a afla rolul pe care l-a avut Kremlinul şi activistul de lobby Rinat Akhmetshin, suspectat că ar fi agent secret rus, la întrevederea cu Donald Trump jr. şi alţi membri ai fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump, inclusiv Paul Manafort. Un oficial american a declarat, potrivit site-ului Politico.com, că Rinat Akhmetshin este considerat agent al serviciilor de securitate ruse. Anchetatorii încearcă să afle cu exactitate rolul cetăţeanului ruso-american la întrevederea desfăşurată în Turnul Trump din New York în iunie 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.
Avocata rusă Natalia Veselniţkaia, cea care s-a întâlnit cu Donald Trump Jr. după ce tatăl acestuia a câştigat nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale americane din 2016, a declarat miercuri că este pregătită să depună mărturie în faţa Congresului, relatează agenţia Reuters.
Anterior, Veselniţkaia a precizat că este un avocat privat, care nu are nicio legătură cu Kremlinul, şi că nu a obţinut niciodată informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.
"Sunt pregătită să clarific situaţia din spatele acestei isterii în masă... dar numai prin intermediul avocaţilor sau dacă depun mărturie în Senatul SUA", a spus Veselniţkaia.
La 11 iulie, Donald Trump jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA Donald Trump, a publicat email-uri prin care confirmă că a discutat, în campania electorală pentru prezidenţiale, cu un avocat rus care susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton.
Întrevederea dintre Donald Trump Jr. şi Natalia Veselniţkaia a avut loc la 9 iunie 2016, în Turnul Trump din New York. Trump Jr. susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.
"Femeia a afirmat că are informaţii potrivit cărora persoane apropiate de Rusia finanţează Comitetul Naţional Democrat şi o sprijină pe doamna Clinton. Afirmaţiile ei au fost vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu s-a furnizat şi nici măcar nu s-au oferit niciun fel de detalii sau informaţii ca susţinere. A devenit evident în curând că ea nu avea niciun fel de informaţii relevante", a spus Trump Jr.
Într-un interviu pentru Russia Today, Natalia Veselniţkaia susţine că scandalul întâlnirii sale cu Donald Trump Jr. a fost orchestrat de către William Browder, lobbyist pentru Legea Magniţki (pentru tragere la răspundere în privinţa drepturilor omului).
"Nu pot decât să presupun că situaţia actuală, care a fost încălzită timp de zece zile, este o poveste foarte bine orchestrată de către un anumit manipulator - domnul Browder. Este unul dintre cei mai mari experţi în domeniul manipulării în mass-media", a spus Veselniţkaia.
Avocata rusă consideră că Browder, care este fondatorul companiei de investiţii Hermitage Capital, a derulat o campanie de dezinformare ca răzbunare pentru înfrângerea pe care a suferit-o în 2013 într-o instanţă americană, în faţa unei echipe de avocaţi din care făcea parte şi Natalia Veselniţkaia.
Natalia Veselniţkaia a mai precizat că întâlnirea ei cu Donald Trump Jr. a vizat combaterea activităţilor de lobby desfăşurate de către William Browder în SUA şi nu a avut nicio legătură cu alegerile prezidenţiale.
"Am obosit deja să vorbesc despre asta, dar se pare că nimeni nu vrea să audă. Aceasta a fost povestea pe care i-am adus-o lui Donald Trump Jr. Voiam să ştie că Browder, o persoană care a renunţat la cetăţenia americană, încearcă să manipuleze oamenii din Congres. Dacă Senatul vrea să audă adevărata poveste, sunt fericită să vorbesc şi să împărtăşesc tot ce voiam să-i spun domnului Trump. Voi împărtăşi tot ce ştiu despre această situaţie în care milioane de dolari au intrat în ţara mea, apoi miliarde au plecat - şi nimeni nu a plătit taxe", a spus Veselniţkaia.
Avocata rusă a subliniat că se teme pentru siguranţa familiei sale şi are informaţii că Browder a spionat-o, apoi a împărtăşit detaliile ei personale cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat american.
Legea Magniţki a fost aprobată în 2012 şi sancţionează ruşii vinovaţi de a fi încălcat drepturile omului, interzicându-le intrarea în Statele Unite şi îngheţându-le averile din Statele Unite.
Legea poartă numele lui Serghei Magniţki, un avocat rus care a ajutat la descoperirea unor fraude masive în ţara lui. El a fost apoi întemniţat şi a murit într-o închisoare din Moscova. Magniţki a descoperit o fraudă de 230 de milioane de dolari, pe vremea când lucra cu firma de investiţii Hermitage Capital Management, deţinută de William Browder.
În 2013, William Browder a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Rusia pentru evaziune fiscală. Potrivit verdictului instanţei, Browder a mai cumpărat în mod ilegal acţiuni la furnizorul de gaze naturale Gazprom.
Citeşte şi: Mai multe state arabe cer Qatarului să pună în aplicare şase principii privind combaterea terorismului
Citeşte şi: Şeful Statului Major al Armatei Franţei a demisionat în urma neînţelegerilor cu preşedintele Emmanuel Macron
Citeşte şi: Jon Huntsman, nominalizat de Donald Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în Rusia
Citeşte şi: UE critică Rusia pentru interdicţia aplicată organizaţiei religioase Martorii lui Iehova
Citeşte şi: Parlamentarii britanici avertizează că Brexit reprezintă o provocare fundamentală pentru Marea Britanie
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe