Angajaţii Boeing ameninţă cu greva

Dacă negocierile nu se vor desfăşura aşa cum se aşteaptă angajaţii, greva angajaţilor de la Boing ar putea porni în curând, notează Reuters.

Urmărește
137 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Boeing ameninţă cu greva

Angajaţii Boeing ameninţă cu greva

Angajaţii Boeing de pe Coasta de Vest a SUA vor vota joi asupra unui nou contract contestat şi posibilitatea de a declanşa o grevă, sporind presiunea asupra companiei, care se confruntă deja cu întârzieri de producţie şi datorii tot mai mari.

Cei aproximativ 30.000 de muncitori din Seattle şi Portland, care produc avioanele Boeing 737 MAX, 767 şi 777, vor decide asupra primului contract complet din ultimii 16 ani.

Rezultatele votului vor fi anunţate în această seară de către Asociaţia Internaţională a Muncitorilor din Industria Aerospatială (IAM). Dacă greva va fi aprobată, aceasta ar putea începe la miezul nopţii.

Proiectul de contract oferă o creştere salarială generală de 25%, un bonus de semnare de 3.000 de dolari şi promisiunea de a construi următorul avion comercial Boeing în zona Seattle.

Cu toate acestea, muncitorii s-au arătat nemulţumiţi, cerând iniţial o creştere de 40% şi criticând pierderea unui bonus anual.

Mulţi se pregătesc deja pentru grevă, considerând că aceasta ar putea forţa compania să îmbunătăţească oferta.

Ultima grevă a muncitorilor Boeing, din 2008, a durat 52 de zile şi a provocat pierderi estimate la 100 de milioane de dolari pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici