China va „zdrobi orice intruziune ostilă” în Marea Chinei de Sud, afirmă un înalt oficial militar

Orice provocare venită din partea Statelor Unite, fie directă sau manifestată prin sprijinirea altor state în regiune, nu va fi tolerată, spune China.

Urmărește
835 afișări
Imaginea articolului China va „zdrobi orice intruziune ostilă” în Marea Chinei de Sud, afirmă un înalt oficial militar

China va „zdrobi orice intruziune ostilă” în Marea Chinei de Sud, afirmă un înalt oficial militar

Un înalt oficial militar chinez a declarat joi că Beijingul va „strivi” orice implicare străină în Marea Chinei de Sud, teritoriu pe care China îl consideră parte integrantă a sa, în ciuda unei sentinţe internaţionale care contestă această afirmaţie, scrie AFP.

Comentariile au fost făcute în cadrul Forumului de Apărare Xiangshan, desfăşurat la Beijing.

Generalul-locotenent He Lei, purtătorul de cuvânt al Armatei Populare de Eliberare, a declarat că Beijingul va apăra „drepturile teritoriale, suverane şi maritime ale Chinei” împotriva oricărei agresiuni externe.

El a adăugat că orice provocare din partea Statelor Unite, fie că este vorba de implicarea directă sau de sprijinirea altor state în regiune, nu va fi tolerată de către forţele chineze.

În ultimele luni, vasele chineze s-au confruntat cu nave filipineze în apele disputate.

De asemenea, Beijingul a purtat discuţii cu oficialii din Manila pentru a aborda problemele legate de un recif disputat, căutând soluţii pentru cooperarea pe probleme de tehnologie maritimă şi mecanisme de urgenţă.

În contextul tensiunilor cu Washingtonul, He Lei a vorbit, de asemenea, despre importanţa unei cooperări constructive între China şi Statele Unite, spunând că speră ca discuţiile să contribuie la menţinerea păcii regionale şi globale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici