- Home
- Externe
- (08.06.2022, 07:53)
- Iulian Moşneagu
Angela Merkel a vorbit despre relaţia cu Vladimir Putin. Fostul cancelar susţine că nu are "nimic pentru care să îşi ceară scuze"
- Fostul cancelar german Angela Merkel şi-a apărat bilanţul în ceea ce priveşte modul în care l-a tratat pe Vladimir Putin, în primul său interviu important de la plecarea din funcţie.
- Ea a declarat că nu are "nimic pentru care să îşi ceară scuze" în legătură cu răspunsul său la anexarea Crimeei de către Rusia din Ucraina în 2014, când a susţinut sancţiunile.
- De asemenea, ea şi-a apărat opoziţia sa din timpul mandatului faţă de aderarea Ucrainei la NATO.
Urmărește
2408 afișări
Angela Merkel a fost acuzată că a lăsat Germania vulnerabilă prin faptul că a urmărit relaţii cu Rusia bazate pe afaceri.
Gazoductul Nord Stream 2, care urma să transporte gazele naturale ruseşti direct în Germania, a fost construit în timp ce ea era cancelar şi a fost suspendat doar de succesorul ei, cancelarul Olaf Scholz, cu puţin timp înainte ca Rusia să invadeze Ucraina la 24 februarie, scrie BBC.
Sub presiunea de a impune noi sancţiuni stricte din cauza invaziei, Germania se luptă să îşi reducă dependenţa de energia rusă fără a-şi afecta propria economie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Dar Merkel a spus că Europa şi Rusia sunt vecini care nu se pot ignora reciproc. "Trebuie să găsim o modalitate de a coexista în ciuda tuturor diferenţelor noastre", a spus ea.
Invazia a fost "nu doar inacceptabilă, ci şi o greşeală majoră din partea Rusiei", a declarat ea în faţa jurnalistului şi scriitorului german Alexander Osang într-un interviu televizat de postul de televiziune ARD.
"Dacă începem să ne întoarcem în secolele trecute şi să ne certăm pentru ce bucăţică de teritoriu ar trebui să aparţină cui, atunci vom avea doar război", a spus ea. "Aceasta nu este o opţiune în niciun caz".
Ea a apărat sancţiunile impuse Rusiei ca răspuns la anexarea Crimeei şi rolul Germaniei în menţinerea procesului de pace de la Minsk, care a fost menit să pună capăt luptelor din estul Ucrainei în 2014-15.
Procesul de pace, a susţinut ea, a permis Ucrainei să aibă timp să se dezvolte ca naţiune şi să îşi consolideze armata.
"Nu trebuie să mă învinovăţesc că nu m-am străduit suficient", a spus ea. "Nu văd că trebuie să spun <<asta a fost greşit>> şi de aceea nu am de ce să îmi cer scuze".
Ea s-a opus aderării Ucrainei la NATO în 2008, a spus ea, pentru că a vrut să prevină o escaladare cu Rusia şi pentru că Ucraina însăşi nu era pregătită. "Aceea nu era Ucraina pe care o cunoaştem astăzi", a spus ea. "Ţara nu era stabilă, era măcinată de corupţie".
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară rămâne în afara alianţei NATO, în ciuda ajutorului extins pentru apărare acordat de Occident de la invazie, a descris decizia Germaniei din 2008 drept o "eroare de calcul".
Marţi, Merkel, care a părăsit funcţia în urmă cu şase luni, a declarat că are "cel mai mare respect" pentru Zelenski şi că a fost impresionată de "curajul şi pasiunea" cu care ucrainenii luptă pentru ţara lor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe