Apel pentru reorganizarea alegerilor în Venezuela. Joe Biden susţine ideea unui nou scrutin

  • Preşedintele Joe Biden a declarat joi că susţine organizarea de noi alegeri în Venezuela.
  • Decizia preşedintelui american vine ca o formă de susţinere a apelurilor lansate de liderii regionali din Brazilia şi Columbia de a se organiza un nou scrutin.
  • Atât SUA, cât şi alţii au spus că pare să fi fost fraudat în favoarea preşedintelui în exerciţiu.
Urmărește
527 afișări
Imaginea articolului Apel pentru reorganizarea alegerilor în Venezuela. Joe Biden susţine ideea unui nou scrutin

Maduro

Biden a fost întrebat de un reporter dacă este de acord că ţara ar trebui să organizeze un nou scrutin, iar liderul de la Casa Albă a spus „Da”. Oficialii americani au declarat anterior că datele disponibile sugerau că Edmundo González, candidatul opoziţiei, l-a învins pe preşedintele în exerciţiu Nicolás Maduro, relatează POLITICO.

Consiliul Naţional american de Securitate a declarat că SUA doresc ca „voinţa poporului venezuelean să fie respectată şi să înceapă discuţiile privind o tranziţie înapoi la normele democratice”.

Preşedintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva şi preşedintele columbian Gustavo Petro au lansat un apel pentru organizarea unor noi alegeri, care să fie corecte şi conforme cu standardele internaţionale.

Guvernul venezuelean l-a proclamat pe Maduro drept câştigător al alegerilor din 28 iulie a doua zi, însă opoziţia venezueleană a respins aceste rezultate, susţinând că deţin dovezi care arată că Edmundo González este, de fapt, cel care a câştigat alegerile.

SUA s-au declarat la scurt timp îngrijorate de situaţia din Venezuela în urma alegerilor prezidenţiale şi au anunţat că nu recunosc victoria lui Maduro, ci a contracandidatului său, González.

Alegerile au fost condamnate pe scară largă de observatorii internaţionali. Centrul Carter a afirmat într-o declaraţie că alegerile „nu au respectat standardele internaţionale de integritate electorală în niciuna dintre etapele sale şi au încălcat numeroase dispoziţii ale propriilor legi naţionale”. ONU a emis o condamnare similară în această săptămână, considerând că alegerile din Venezuela au fost lipsite de „integritate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici